borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok insan açma böreği evde yapmak yerine hazır olarak dışarıdan almaktadır. Bunun nedeni tabi ki bu böreğin yapılışının zorluğunun yanı sıra birçok malzeme ile yapılmasıdır. Birazdan vereceğim tarif bu böreği zorluğundan dolayı yapamayanlar için biraz pratikleştirilmiştir. Bu nedenle tarifimi okuyarak açma böreği kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan tüm malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir.  Açma börek oldukça lezzeti yiyen insanların mutlaka tekrar yediği yiyeceklerdendir. Özellikle akşam çaylarında yiyebileceğiniz en iyi yiyecektir. Fakat kilo problemi olan kişilerin açma böreği biraz daha dikkat ederek yemeleri tavsiye edilmektedir. Çünkü  Kalori ve yağ oranı diğer böreklere göre biraz daha yüksektir. Bu nedenle yerken biraz daha ölçüye dikkat ederseniz sizler için çok daha iyi olacaktır.  Şimdi bu mükemmel lezzetin tarifinden bahsedelim. 

Kullanılacak malzemeler:
  • Bir tane yumurta,
  • İki çay bardağı süt,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • Ve bir miktar un
İç malzemeler
  • 250 gram kıyma,
  • Bir demet maydanoz,
  • Bir adet domates,
  • Birkaç tane biber,
  • Tuz ve çeşitli baharatlar,
  • Bir miktar sıvı yağ,
  • İki adet soğan,
  • Ve bir miktar tere yağı
Yapılışı:

Birçok tarifte yaptığımız gibi bir kap içerisinde yumurtayı, sütü, sıvı yağı ve yeteri kadar tuzu ekleyip iyice çırpalım.  Biz çırparken yavaş yavaş kap içerisine unu ekleyelim. Biz karıştırmaya devam ederken unu aktardıkça koyulaşacaktır. Artık elinizle hamuru yoğurabilirsiniz.  

Açma Börek
Daha sonra hamuru 13-15 ayrı parçaya ayıralım. Daha sonra ayırdığımız bezeleri hemen hemen bir tabak büyüklüğünde açalım.  Biz açarken bir ara tere yağını iyice eriterek açtığımız bu hamurların üzerine bolca sürelim.  Bu bezelerden üç tanesini birleştirdikten sonra yağ sayesinde iyice yapışacaklardır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus en üstteki açtığımız hamuru yağlamamalıyız. Çünkü açmaya devam edeceğiz. 

Tüm hamurları tabak büyüklüğünde açarak aralarını yağladıktan sonra toplamda 5 üçlü hamurumuz olacaktır.  İşte bu aşamada açma börek için iç hazırlamalıyız. Kıymalarısuyunu çekene kadar kısık ateşte için için pişirelim. Daha sonra ise Soğan, biber ve domatesleri ince ince doğrayarak sıvı yağ ile karıştıralım ve kıymaya ilave edelim. İyice karıştıralım ve kapatmaya yakın maydanozu da doğrayalım. Artık iç malzememiz hazır.

Şimdi üçerli olarak ayarladığımız 5 hamuru iyice büyüyene kadar açalım.  Bu işlemi ne kadar yapabilirseniz yapın iyice büyüsün. Daha sonra bu hamuru kenarlarından dörde katlayalım ve dörde bölelim.  Daha sonra böldüğümüz yufka üzerine kıymalı iç malzemesinden ekleyerek çok sıkmadan sigara gibi saralım. 

Bu böreklerin üzerini yağ ile iyice yağlayalım ve tepsiye yerleştirelim.  Bu işlemi yaparken fırını ısınması için açın ve 200 dereceye ayarlayalım. Sonuçta toplam 20 adet börek elde edeceksiniz siz kişi sayısına göre orantılı olarak malzemeleri arttırarak daha fazla açma börek yapabilirsiniz. Sıcak sıcak yenilince çok daha lezzetli olmaktadır.

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 17:11:10

Açma Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Açma Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Yufkadan Su Böreği

Yufkadan su böreği, elde açılan su böreğini aratmayacak nitelikte olan yufkadan su böreğini herkes rahatlıkla yapabilir. Oldukça lezzet olmasının yanı sıra damak da bıraktığı inanılmaz tat ile sevdiklerinizin de hoşunuza gidece...

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır, Paçanga böreği, herkesin mutlaka bir kere bile ismini duyduğu ve yiyenlerin de hayran kaldığı bir börek türüdür. Bu börek özellikle çok fazla zamanı olmayan insanlar için bire birdir. Yapılışı oldukça...

Tepside Patatesli Börek

Tepside Patatesli Börek, herkes tarafından oldukça sevilen börekler arasında yer almaktadır. Oldukça lezzetli ve aynı zamanda yapımı pratik bir börek olarak adlandırılabilir. Genel olarak sabah kahvaltılarında, beş çaylarında veya...

El Açma Börek

El Açma Börek, geleneksel böreklerimizden olan el açma böreğin diğer böreklere göre daha şahane bir lezzeti olduğu hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Ninelerimizden bizlere miras kalan el açma börek çeşitlerinden sadece...

Çin Böreği

Çin böreği, ülkemizde çok fazla duyulmamış ama bilen kişiler tarafından lezzetinden vazgeçilemeyen bir börektir. Bu börek son derece lezzetli ve ağza hitap den lezzetler arasındadır. Öyle ki yapılışının kolay olması bu böreği insa...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017