borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Balkabaklı Börek

Balkabaklı börek, oldukça lezzetli olan fakat herkes tarafından yapılışının zor olması nedeni ile yapılamayan lezzetli bir yiyecek türüdür. Bu börek oldukça eski zamanlardan beri insanlar tarafından sürekli yapılan bir yiyecektir. Fakat eskilerden günümüze gelene kadar oldukça değiştirilmiştir. Bal kabaklı böreğin yapılışı zor gibi gelebilir. Fakat bu böreğin tarifini size öyle bir vereceğim ki hiç yemek yapmamış olan bir kişi dahi, çok kolay bir şekilde bu böreği yapacaktır. Bal kabağı böreğini yaparken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır ki bu durumlara dikkat etmediğiniz sürece birçok problem ortaya çıkabilir. Buy durumlardan en önemlisi Tarifi uygularken bir yerde kabağı şekerleyeceğiz. İşte bu durumda kabağı fazla zaman geçmeden hemen kullanmamız lazım. Aksi halde kabak sulanarak yenilmez hale gelecektir. Bu durumda işlemlerimiz aksayacaktır. Bu durumun yaşanmaması için kabağı kullandıkça şekerlemek çok daha mantıklıdır değil mi? Bir diğer dikkat edilmesi gereken durum ise kabağı rendelerken yaşayacağımız sıkıntılardır. Bu rende işlemi kabak olunca oldukça zor bir hal almaktadır. Bu durumla karşılaşmamak için kesinlikle rende yaptıktan sonra rende yapamadığımız parçaları robot kullanarak küçültmektir. 

Malzemeler:
  • Yaklaşık bir kilogram kadar bal kabağı,
  • 4 çay bardağı şeker,
  • 6 adet yufka,
  • Son olarak bir miktar sıvı yağ
Yapılışı: Başta insanlar tarafından garipsenen balkabaklı börek yapıldıktan sonraki görüntüsü ve tadı ile birçok insanı şaşırtmaktadır. Bu böreğin yapılışına şu şekilde başlayabiliriz. Öncelikle bal kabağını temiz bir şekilde yıkayalım ve ardından kabuklarını temiz bir şekilde soyalım. Kabuklarını tam olarak soyduğumuz bal kabağını rendeden ya da robottan tamamen geçirerek iyice küçültelim. Daha çok rendelemenizi tavsiye ederim. Fakat bu tamamen isteğinize kalmıştır. 

Balkabaklı Börek
İlk işlemimizi tamamladıktan sonra artık ikinci aşamaya geçebiliriz.  Bu aşamada kabağı şekerleyeceğiz. Ama tarifime başlamadan önce belirttiğim gibi kabağın hepsini şekerlemememiz bizim için çok daha iyi olacaktır. Aksi halde sulanma durumu meydana gelebilir. Şekerleme işlemi için rendelenmiş kabağın bir kısmını iyice şekerle karıştıralım.

Daha sonra geniş bir kap içerisine yaklaşık 4 su bardağı olacak şekilde kabakla doldurarak üzerine bir su bardağı şeker dökerek bu şekerleme işlemini yapabiliriz.  Tabi şekeri döktükten sonra bolca bastırmadan karıştırmanız gerekmektedir. 

Bir kenarda yufkamızı sererek dörde bölelim ve üzerine bol bol yağ sürelim. Daha sonra yufkayı kestikten sonra bir kenarı daha geniş kalacaktır. Bu kenara yaklaşık 2 kaşık kadar bal kabağı koyalım ve yufkayı saralım. rulo olarak sardığımız bu kabağı daha sonra kendi etrafında tekrar sarıyoruz. iç içe daire şeklini alıyor.  

Daha sonra bu arada fırını ısınması için açalım. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim ve üzerini sıvı yağ ile bolca yağlayalım. Üzerine hazırladığımız balkabaklı börek rulolarını uygun şekillerde yerleştirelim ve ısısı 200 dereceye ulaşmış olan fırınımıza atalım. Tam olarak kızarana kadar bekleyelim ve artık balkabaklı böreğimiz hazır. Uygun şekillerde servis yaparak afiyetle yiyebilirsiniz. 

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 17:13:37

Balkabaklı Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Balkabaklı Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Yufkadan Su Böreği

Yufkadan su böreği, elde açılan su böreğini aratmayacak nitelikte olan yufkadan su böreğini herkes rahatlıkla yapabilir. Oldukça lezzet olmasının yanı sıra damak da bıraktığı inanılmaz tat ile sevdiklerinizin de hoşunuza gidece...

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır, Paçanga böreği, herkesin mutlaka bir kere bile ismini duyduğu ve yiyenlerin de hayran kaldığı bir börek türüdür. Bu börek özellikle çok fazla zamanı olmayan insanlar için bire birdir. Yapılışı oldukça...

Tepside Patatesli Börek

Tepside Patatesli Börek, herkes tarafından oldukça sevilen börekler arasında yer almaktadır. Oldukça lezzetli ve aynı zamanda yapımı pratik bir börek olarak adlandırılabilir. Genel olarak sabah kahvaltılarında, beş çaylarında veya...

El Açma Börek

El Açma Börek, geleneksel böreklerimizden olan el açma böreğin diğer böreklere göre daha şahane bir lezzeti olduğu hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Ninelerimizden bizlere miras kalan el açma börek çeşitlerinden sadece...

Çin Böreği

Çin böreği, ülkemizde çok fazla duyulmamış ama bilen kişiler tarafından lezzetinden vazgeçilemeyen bir börektir. Bu börek son derece lezzetli ve ağza hitap den lezzetler arasındadır. Öyle ki yapılışının kolay olması bu böreği insa...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017