borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta


Banyolu börek tarifi Oktay Usta, bazı yörelere göre farklılık gösterebilir. Kimi yörede malzemesine yoğurt, zeytinyağı konulurken bazı yörelerde ise margarin konulmaktadır. Malzemeler farklılık gösterse de damak tadı ve lezzeti hemen hemen aynıdır. Bizim aşsağıda anlattığımız tarifimiz Oktay usta 
tarafından yapılan ve önerilen banyolu börek tarifidir.

 Oktay usta banyolu börek malzemeleri:
  • 3 adet hazır yufka
  • Yarım kalıp tuzsuz beyaz peynir veya ekşimik
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Yarım paket margarin
  • Bir adet yumurtanın sarısı
  • Karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber
  • Çörek otu
 Oktay usta banyolu börek yapılışı:
 
Hazır yufka kullandığımızdan öncelikle börek içi hazırlanır. Bir kap içerisine beyaz peyniri ufalarız. Maydonazları güzelce yıkayarak, saplarından
ayırarak ince ince kıyalım ve ufaladıgımız peynirle karıştıralım. Bunun içerisine pul biberi, kimyon ve karabiberi ekleyelim. Oluşan harcı güzelce 
karıştıralım. Sonra margarini bir tavaya alarak eritelim ve soğumasıni sağlayalım. İlk yufkayı alarak düz bir zemine yayalım. Soğumasını sağladığımız
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
margarini üzerinde gezdirdikten sonra üstüne ikinci yufkayı yerleştirelim. Tekrar yağı gezdirip üçüncü yufkayı da yerleştirelim. Binada aynı işlemi 
uygulandıktan sonra bıçak la onaltı eşit parçaya bölünür. Böldüğümüz her bir parçaya hazirladigimiz malzemeden koyarak genişçe sararız.
Bu işlemleri bitirdikten sonra geniş bir tencere içine soğuk su doldurulur. Hazırlanan börekler içerisine koyulur. Otuz dakika soğuk su dolu tencerenin
içerisinde bekletilen börekler daha sonra tencerenin içerisinden çıkartılırken, elinizle sıkarak suyunun süzülmesini sağlayın. 
Tabanı yağlanmış fırın tepsisinin içine dizin. Son olarak çörek otunu fırça yardımıyla üzerine sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırına atıp, altın 
sarısı olana kadar pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 17:11:33

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Yufkadan Su Böreği

Yufkadan su böreği, elde açılan su böreğini aratmayacak nitelikte olan yufkadan su böreğini herkes rahatlıkla yapabilir. Oldukça lezzet olmasının yanı sıra damak da bıraktığı inanılmaz tat ile sevdiklerinizin de hoşunuza gidece...

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır, Paçanga böreği, herkesin mutlaka bir kere bile ismini duyduğu ve yiyenlerin de hayran kaldığı bir börek türüdür. Bu börek özellikle çok fazla zamanı olmayan insanlar için bire birdir. Yapılışı oldukça...

Tepside Patatesli Börek

Tepside Patatesli Börek, herkes tarafından oldukça sevilen börekler arasında yer almaktadır. Oldukça lezzetli ve aynı zamanda yapımı pratik bir börek olarak adlandırılabilir. Genel olarak sabah kahvaltılarında, beş çaylarında veya...

El Açma Börek

El Açma Börek, geleneksel böreklerimizden olan el açma böreğin diğer böreklere göre daha şahane bir lezzeti olduğu hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Ninelerimizden bizlere miras kalan el açma börek çeşitlerinden sadece...

Çin Böreği

Çin böreği, ülkemizde çok fazla duyulmamış ama bilen kişiler tarafından lezzetinden vazgeçilemeyen bir börektir. Bu börek son derece lezzetli ve ağza hitap den lezzetler arasındadır. Öyle ki yapılışının kolay olması bu böreği insa...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017