borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özellikle bayanların yapmış olduğu gün toplantılarında mutlaka yapmış olduğu börekler oldukça leziz olmakla beraber kişiyi tok tutmaktadır. Anneler genel olarak börekleri yaparak çocuklarının beslenmesine bırakmaktadır. Örneğin şimdi sizinle ay çöreği tarifini paylaşacağım. 

Ay çöreği tarifi Malzemeler:

  • 1 paket margarin
  • 1 fincan şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un
  • Pudra şekeri
İç malzemeler:

  •  4 adet elma
  • 1 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 kaşık kuru üzüm

Hazırlanışı: Bir derin kapta yoğurt, sıvı yağ, margarin, kabartma tozu ve unu yoğurun. Hazırlanan hamuru 20 dakika boyunca bekletin daha sonra küçük küçük yumaklar alın. Daha sonra elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartarak robota verin. İçine şeker, tarçın ve üzümü katarak orta ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Harç soğuduktan sonra bezeleri elinizle yuvarlayıp açın, içine harçtan koyarak rulo şeklinde sarın ve iki ucunu yaklaştırın. Yarım ay şeklinde yağlı kağıt serili tepsilere dizin. Daha sonra fırına atarak pembeleşene kadar kızartın. Çok pişmeden üzerine pudra şekeri serpilir. Daha sonra soğuk ikram edilir.

Börek Çörek Tarifleri

Güneş böreği tarifi Malzemeler:

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket Maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

 İçerisine:

  • 75 gram eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
Üzerine:

  • 1 yumurta sarısı
  • Tane karabiber
Hazırlanışı: Unu eleyerek mayayı ekleyin ve karıştırın. Üzerine tuz, şeker, yumurta, yoğurt, süt ve sıvı yağı ekleyip düzgün bir hamur oluşuncaya kadar yoğurun.Üstünü kapatıp 40 dakika bekletin daha sonra süre bitişinde tekrar hamuru iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla açın. Üzerine eritilmiş margarin sürün ve peynir rendesini serpin. Rulo şeklinde sarın. Rulonun üzerine ellerinizle biraz bastırarak hamuru uzun bir dikdörtgen şekil almasını sağlayın. Rulonun ucundan kare bir hamur parçası kesin. Daha sonra yağlanmış bir tepsinin ortasına koyun. Kalan hamuru üçgen şeklinde kesip kare hamurun etrafına güneş şeklini verecek şekilde dizin. Bu şekilde üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra süre dolduktan sonra yumurta sarısını üzerine sürün karabiberle yüz şekli verin fırına atın. Pembeleşince soğuk sunum yapılabilir. 

Çatal çöreği tarifi Malzemeler:

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 fincan sirke
  • Alabildiği kadar un

 Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki margarinle diğer tüm malzemeleri karıştırın. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Fırın tepsisi yağlanıp çatal şekli verilip  üzerine yumurta sarısını sürün. İsteğe bağlı üstüne çörek otu veya susam kullanılabilir. Son olarak ısıtılmış fırına atılır. Üzeri pembeleşince çıkartılır soğuduktan sonra servis yapılır.

Çiğ börek tarifi Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 gram kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı: Un ve tuza su eklenerek kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurulur.  Soğan rendelenerek, kıyma baharatlanır ve su ile karıştırılır. Hazırlanan hamurdan parçalar alınarak daire şeklinde açılır, harç dairenin yarısına yayılır ve diğer tarafı üstüne kapatılır. Kenarları iyice parmak uçlarıyla bastırılarak kapatılır. Daha sonra kızdırılan yağda önlü arkalı kızartılır. Böreği sıcak servis yapabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 14:38:31

Börek Çörek Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Çörek Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Yufkadan Su Böreği

Yufkadan su böreği, elde açılan su böreğini aratmayacak nitelikte olan yufkadan su böreğini herkes rahatlıkla yapabilir. Oldukça lezzet olmasının yanı sıra damak da bıraktığı inanılmaz tat ile sevdiklerinizin de hoşunuza gidece...

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır, Paçanga böreği, herkesin mutlaka bir kere bile ismini duyduğu ve yiyenlerin de hayran kaldığı bir börek türüdür. Bu börek özellikle çok fazla zamanı olmayan insanlar için bire birdir. Yapılışı oldukça...

Tepside Patatesli Börek

Tepside Patatesli Börek, herkes tarafından oldukça sevilen börekler arasında yer almaktadır. Oldukça lezzetli ve aynı zamanda yapımı pratik bir börek olarak adlandırılabilir. Genel olarak sabah kahvaltılarında, beş çaylarında veya...

El Açma Börek

El Açma Börek, geleneksel böreklerimizden olan el açma böreğin diğer böreklere göre daha şahane bir lezzeti olduğu hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Ninelerimizden bizlere miras kalan el açma börek çeşitlerinden sadece...

Çin Böreği

Çin böreği, ülkemizde çok fazla duyulmamış ama bilen kişiler tarafından lezzetinden vazgeçilemeyen bir börektir. Bu börek son derece lezzetli ve ağza hitap den lezzetler arasındadır. Öyle ki yapılışının kolay olması bu böreği insa...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017