borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık yorulmadan ve zevk ile hazırlayabileceksiniz.

Börek Hamuru İçin Gerekli Malzemeler;
  • Bir su bardağı süt (isteğe göre bir su bardağı yoğurt)
  • 2 adet yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket margarin
  • Alabildiği kadar un
Börek Hamuru Nasıl Hazırlanır?

İki adet yumurtanın beyazını yoğurt veya süt tercih ettiyseniz süt ile karıştırın. Üzerine alabildiği kadar un ekleyerek iyice yoğurun. Daha sonra bir miktar un ilave ederek üzerine iki paket kabartma tozunu ekleyin. Ekledikten sonra yoğurma işlemine kaldığınız yerden devam edin. Kulak memesi kıvamına getirinceye kadar yoğurma işlemine devam edin. Börek hamurunuz ne sert olmalı ne de yumuşak. Orta kıvam her zaman daha çok tercih edilmekle beraber lezzeti de daha güzeldir. 

Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek hamurunuzu küçük küçük avuç içi kadar parçalar haline getirerek her bir parçayı bir yemek tabağı genişliğinde parmaklarınız ile veya avuç içinizden destek alarak açın. Tava içerisinde eritmiş olduğunuz margarini her pir parçanın üzerine sürün. Her bir parçayı üçgen şeklinde katlayıp bir süre buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekletme süreniz en fazla beş dakika olmalıdır. Donmuş olan yağlı hamurunuzu oklava veya merdane yardımı ile açın. Her açtığınız parçayı bıçak yardımı ile dört parçaya bölün. Böreklik hazırladığınız içi ekleyip hamurun yarım kısmıyla üzerini kapattıktan sonra yumurtanın sarısını sürebilirsiniz böreklerinizin üzerine. Daha sonra yağlanmış olan tepsi içerisine böreklerinizi dizip pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 17:07:49

Börek Hamuru Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Hamuru Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Baklava yufkasından patatesli börek olur mu demeyin çünkü oluyor, hem de çok lezzetli ve çıtır çıtır bir börek oluyor. Deneyenler bilirler, zaten baklava yufkasından börek yapmanın en güzel yanı da böreğinizin çıtır çıtır olma...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Pırasalı El Açması Börek

Pırasalı el açması börek, Bizim kültürümüzde börek denildiği zaman akan sular durur. Geleneklerimizde çeşit çeşit börekler mevcuttur. Akşam yemeği menülerimizde hele ki hanımların meşhur 5 çaylarında mutlaka bir börek çeşidi bulun...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Peynirli Su Böreği

Peynirli Su Böreği hemen herkesin sevdiği ve tercih ettiği börek çeşitleri arasında yer alıyor. Ağızda leziz bir tat bırakmasının yanı sıra çok da ağır olmaması sebebi ile tercih edilen bu doyurucu böreği kahvaltılarınızda ya da ç...

Ekmek Böreği

Ekmek böreği, böyle bir börek olur mu, ekmekten börek yapılır mı demeyin. Hem de çok güzel oluyor. Lezzeti yerinde bir börek yemek istiyorsanız, evinizde bayat ekmeğiniz biriktiyse, kahvaltıda canınız börek çektiyse, hemen hazırlı...

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği daha önce tattığınız böreklerden oldukça farklı olan ancak kesinlikle çok beğeneceğiniz börek tarifleri arasında yer alıyor. Adı sebebi ile korkmanıza da gerek yok, çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız bu börek...

Peynirli Börek

Peynirli börek, börekler için hazırlanan iç harçlarda en çok tercih edilen harçlardan biri peynirdir. Hazırlanışı pratik olduğu için peynirli börek harçları börek yapımında sıkça kullanılmaktadır. Çocukların beslenme çantaları içi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017