borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi bir çok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile yapılabilir. Çok severek tüketilir fakat kilo sorunu olanlar tüketirken dikkat etmelidir. Kalori değerleri yüksektir. İçerisine konulan malzemeler yağ peynir kıyma ile bir kalori deposu olarak bize döner ve kilo almamızı sebep olur. Bu nedenle tüketirken dikkatli tüketmemiz gerekir. 

Börek yapımı için gerekli malzemeler,
  • Bir paket yufka
  • Yarım kilo ıspanak
  • İki adet kuru soğan
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ 
  • Bir su bardağı süt
  • İki yumurta
  • Üzeri için çörek otu
Börek YapımıBörek yapılışı, börek yapımı için ilk olarak iç harç hazırlanır ve ardından sosu yapılır. İç harcı için bir tencereye iki adet kuru soğan doğranır ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenip kavrulur soğanlar kavrulurken ıspanak yıkanır  küçük küçük doğranır ve tencereye alınır o da iyice solana kadar kavrulur. İç harcı hazır sıra sosun da. Sosu içinde önce iki yumurta derin bir kaba alınır üzerine süt ve yağ eklenip iyice çırpılır. Yufka yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerine sos sürülür üç kat bu şekilde yapıldıktan sonra üçüncü kata ıspanaklı harç dökülür ve tekrar diğer yufkalar arasına sos sürülerek dizilir ve son kata sosun tamamı sürülür ve çörek otu serpilip fırına verilir. Yüz seksen derecede üzeri kızarana kadar kızartılır ve ardından dilimlenip servis edilir. İsteğe bağlı olarak peynirli patatesli ya da kıymalı yapılabilir. İç harcı değişse de diğer malzemeler aynı şekilde konulur ve börek yapılır.

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 17:05:51

Börek Yapımı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Yapımı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Sude Börek

Sude Börek tüm börek ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda güvenebileceğiniz, el açması tepsi börekleri ile börek yapmaya vakti olmayanların yardımcısı olan bir börek evidir. Sağlık yönetmeliklerine uygun olarak hijyenik koşullarda...

Patatesli Börek

Patatesli börek, diğer böreklerden faklı olarak patateslerin böreğe oluşturmuş olduğu eşsiz bir lezzet olarak bilinmektedir. Patatesli börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların sürekli olarak yapmış oldukları yemek...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Pırasalı El Açması Börek

Pırasalı el açması börek, Bizim kültürümüzde börek denildiği zaman akan sular durur. Geleneklerimizde çeşit çeşit börekler mevcuttur. Akşam yemeği menülerimizde hele ki hanımların meşhur 5 çaylarında mutlaka bir börek çeşidi bulun...

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Su Böreği

Su Böreği annelerin en iyi şekilde yaptıkları börekler arasında yer alıyor. Kıymalı ya da peynirli olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli böreğin doyurucu da olması sebebi ile misafirlerinize çayın yanında, çocuklarınıza kahvaltı...

Tavada Peynirli Börek

Tavada peynirli börek, ben fırında böreğin pişmesini bekleyemem diyenlerdenseniz, bu tarifi denemelisiniz. Özellikle sabah kahvaltısında canınız börek çektiyse, hemen hazırlıklara girişebilirsiniz. Öyle fırında yapılan börekler gi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017