borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Kaytaz Böreği

Kaytaz böreği, Hatay’ın Antakya ilçesine ait, yöresel bir börek türüdür.  Kaytaz böreği lezzet olarak lahmacunu andırmaktadır ve bu lezzeti öğle ve akşam yemeklerinin yanında veya bir misafir geldiğinde çay ile ikram etmeniz mümkündür. Bu yazımda da sizlere leziz kaytaz böreğinin tarifini yazdım. Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin diyorum ve tarifime geçiyorum.

Kaytaz Böreği Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 6,5 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi İçin;

  • 300 gr yağsız kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2-3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı: Hamur için derin bir kabın içine ılık su, maya ve şeker koyulup, kabarması için bir süre bekletilir. Malzemeler kabardıktan sonra içine yağı, unu ve tuzu ekleyip biraz daha kabarması için hamur iki katı büyüklüğüne gelene dek bekleyin. Daha sonra, bir fırın tepsisinin içine yarım bardak yağı dökülür ve hamurportakal büyüklüğünde koparılıp, bu yağın içinde yayarak açılır. Açılan hamurların  iki tarafı bir araya getirilir ve kare şekli elde edilir. Bu arada azalan yağın üzerine sürekli takviye yapın. Bol zeytinyağıyla açılan hamur daha gevrek olmaktadır. Hazırlanan kare şeklindeki börekler katlı olan kısmı tepside alta kalmalı ve hazırlanacak olan içi böreğin düz tarafına koyulmalıdır.  

Kaytaz Böreği

Soğanları soyularak ayrı bir kaba rendelenir. Maydanozlar  yıkanır ve ince ince kıyıldıktan sonra soğanlara eklenir. Kıyma, salça, nar ekşisi, tuz ve baharatlar da içinde soğan olan kaba eklenir ve iyice yoğrulur. Hazır olan iç harcı kare şelindeki hamurların üzerine yayılır ve 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. 45 dakika sonra iyice kabarmış olan hamurlar önceden ısıtılmış 180 derece olan fırında kıymalar pişene dek beklenir. Burada diğer börekler gibi hamurun kızarması beklenmez çünkü o zaman kıymaların yanma ihtimali vardır. Pişen böreklerin üzerine kağıt örtülür ve az su serpilerek 10 dakika daha bekletildikten sonra servis edilir.

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 17:02:19

Kaytaz Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kaytaz Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Sude Börek

Sude Börek tüm börek ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda güvenebileceğiniz, el açması tepsi börekleri ile börek yapmaya vakti olmayanların yardımcısı olan bir börek evidir. Sağlık yönetmeliklerine uygun olarak hijyenik koşullarda...

Patatesli Börek

Patatesli börek, diğer böreklerden faklı olarak patateslerin böreğe oluşturmuş olduğu eşsiz bir lezzet olarak bilinmektedir. Patatesli börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların sürekli olarak yapmış oldukları yemek...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Pırasalı El Açması Börek

Pırasalı el açması börek, Bizim kültürümüzde börek denildiği zaman akan sular durur. Geleneklerimizde çeşit çeşit börekler mevcuttur. Akşam yemeği menülerimizde hele ki hanımların meşhur 5 çaylarında mutlaka bir börek çeşidi bulun...

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Su Böreği

Su Böreği annelerin en iyi şekilde yaptıkları börekler arasında yer alıyor. Kıymalı ya da peynirli olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli böreğin doyurucu da olması sebebi ile misafirlerinize çayın yanında, çocuklarınıza kahvaltı...

Tavada Peynirli Börek

Tavada peynirli börek, ben fırında böreğin pişmesini bekleyemem diyenlerdenseniz, bu tarifi denemelisiniz. Özellikle sabah kahvaltısında canınız börek çektiyse, hemen hazırlıklara girişebilirsiniz. Öyle fırında yapılan börekler gi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017