Baklava Yufkasından Patatesli Börek
06 Temmuz 2024

Baklava Yufkasından Patatesli Börek


Baklava yufkasından patatesli börek olur mu demeyin, çünkü hem de çok lezzetli ve çıtır çıtır bir börek oluyor. Deneyenler bilirler; baklava yufkasından börek yapmanın en güzel yanı böreğinizin çıtır çıtır olmasıdır. Hepimiz evimizde gerek misafirleri ağırlamak için olsun gerekse de ailemizi ve kendimizi şımartmak için börek çörek türü şeyler yaparız. Ancak farklı tatlar denemeye, özellikle de o gün misafir gelecekse, cesaret edemeyiz. Bu yazımda sizlere, misafirleriniz geldiğinde hiç düşünmeden sunabileceğiniz ve tadına bayılacaklarına emin olduğum, baklavalık yufkadan patatesli börek tarifi vereceğim. Hadi bakalım, şimdiden kolay gelsin.

Baklava Yufkasından Patatesli Börek İçin Kullanılacak Malzemeler

  • 25 yaprak baklava yufkası
  • 6 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tereyağı

Sosu İçin

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri İçin

  • Haşhaş

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bir tavanın içine tereyağı koyulur ve soğanlar soyulup ince ince doğranarak, tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Pembeleşen soğanlar ocaktan alınır. Soğanın içine haşlanıp rendelenmiş patatesler ve baharat ilave edilip, tüm malzemeler birbirine karışana kadar iyice harmanlanır.

Böreğin sosunu hazırlamak için, derin bir kase içerisine 2 adet yumurta, 1,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı kabartma tozu koyulur ve çırpıcı ile iyice çırpılır.

Geniş ve düz bir zemin üzerine 2 adet yufka üst üste olacak şekilde koyulur ve üzerine süt ile hazırlanan sostan sürülür. Daha sonra, yufkaların üzerine bir yufka daha eklenir ve yine süt ile hazırlanan sostan sürülür. 4. ve 5. yufkada da aynı işlem tekrarlanır. Son yufkanın üzerine sos sürüldükten sonra, patatesli harçtan koyulur ve her tarafı eşit olacak şekilde iyice yayılır.

Hazırlanan kat kat yufka rulo şeklinde sarıldıktan sonra 4 parmak kalınlığında kesilir ve önceden az yağ ile yağlanmış fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde dizilir. Kalan yufkaların tamamı da aynı işlemden geçirilip tepsiye dizilir ve arta kalan sos bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürülür. Üzerine haşhaş serpilerek (dilerseniz serpmeyebilirsiniz) önceden ısıtılmış 175 derece fırında böreklerin üzeri kızarana dek pişirilir.

Pişen börekler servis tabağına alınarak sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kahvaltılık Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Kahvaltılık Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Tavada Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği

Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kızartma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kızartma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sigara Böreği Nasıl Sarılır?

Sigara Böreği Nasıl Sarılır?