borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Sarma Şekilleri

Börek Sarma Şekilleri, hazır yufkadan hazırlanabilen birçok börek çeşidi vardır. Hazırlanan böreklerin, iç harcı kadar onları sarma şekilleri de böreklerin hem lezzeti hemde görüntüsü bakımından oldukça önemli bir yer tutar. Vereceğimiz bu sarma teknikleriyle aynı börek harcından sayısız farklı şekillerde börekler hazırlayıp değişik sunumlar yapılması da mümkündür tabi ki. Şimdi bu şekillerin nasıl yapıldığına geçebiliriz;

Sigara böreği şekli: Tezgahın üzerine yufkayı serdikten sonra önce yukarıdan aşağı doğru kestikten sonra elde ettiğimiz her bir parçayı yarım baklava dilimi şeklinde kesiyoruz. Sonra yufkanın arasına hiçbir şey sürmeden daha önceden  hazırlanmış olan peynir ve maydanozlu harcı, yufkanın geniş tarafına bir çorba kaşığı kadar koyup tıpkı yaprak sarar gibi sarıyoruz. Sardığımız sigara böreklerini kızgın  yağda kızartarak hazırlayabilirsiniz.

Karnıyarık şekilli börek: Öncelikle, bir tane yufkayı mutfak tezgahı üzerine düzgün bir şekilde serin sonra börek için hazırlamış olduğunuz sütlü veya sodalı iç harcı yufkanın üzerine boca sürün. Daha sonra üzerine aynı hizada bir adet yufka daha serin. Bu yufkanın da üzerine bol miktarda sosunu sürdükten sonra, üçüncü yufkayı da dikkatle  serin. Bu yufkanın üzerine diğer yufkaya göre biraz daha az ıslatacak şekilde sos sürdükten sonra yufkaları önce dörde sonra her bir parçayı da üç eşit parçaya kesin ve içine bolca kıymalı veya istediğiniz bir çeşit harç koyarak tıpkı sigara böreği sarar gibi sarın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine sos sürdükten sonra keskin ve ince uçlu bir bıçak yardımıyla tıpkı karnıyarık gibi uzunlamasına bir çizik atın. Böreğin karnını keserken bıçağın dibine kadar inmemesi gerekir yani sadece iç harcının görüneceği kısma kadar kesilmelidir.

Börek Sarma Şekilleri
Muska şeklinde börek: Mutfak tezgahının üzerine böreklik yufkamızı düzgün bir şekilde seriyoruz. Daha sonra, bu yufkayı dört veya üç parmak kalınlığında dilimlere kesiyoruz. Fırında pişirecekseniz üzerine bol miktarda böreklik sos sürdükten sonra uç kısmına istediğiniz bir çeşit harcı yerleştirerek, muska şeklinde katlaya katlaya sarıyoruz.  Son kısmını sosa bandırıp, üzerine yapıştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirebilirsiniz. Not: Eğer böreği yağda kızartmayı düşünüyorsanız içine sos sürmeyiniz. 

Kürdanla börek sarma: Düzgün bir biçimde mutfak tezgahına serdiğimiz böreklik yufkanın üzerine her tarafını kaplayacak şekilde sos sürüyoruz. Başka bir yufkayı alıp aynı hizaya gelecek şekilde önceki yufkanın üzerine seriyoruz. Bu yufkanın da üzerine yine sos sürdükten sonra bir kat yufka daha serip, üzerine sos sürüyoruz. Bir çorba kasesinin ağız hizasında, yuvarlak parçalar kesiyoruz. Kestiğimiz her bir parçanın içine böreklik harcı koyarak, ikiye katlıyoruz. Daha sonra kürdan yardımıyla tıpkı dikiş diker gibi ağız kısmı kapatılır. Kürdanlı kısmı yukarıda kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Gül böreği şekli: Bir adet yufkayı mutfak tezgahının üzerine serip üzerine bol miktarda sos sürün. Yufkayı  dört eşit parçaya ayırın. Geniş kısmına bol miktarda iç harcını uzunlamasına koyduktan sonra geniş kısımdan başlayıp fazla sıkmadan sarın. Daha sonra bir ucundan başlayarak, diğer ucuna doğru, salyangoz şeklinde sarın.  Kalan ucunu böreğin alt tarafından koyup ortasından çıkartarak, gül şeklini verin. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış  tepsiye yerleştirip pişirin.

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 17:12:15

Börek Sarma Şekilleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Sarma Şekilleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Yufkadan Su Böreği

Yufkadan su böreği, elde açılan su böreğini aratmayacak nitelikte olan yufkadan su böreğini herkes rahatlıkla yapabilir. Oldukça lezzet olmasının yanı sıra damak da bıraktığı inanılmaz tat ile sevdiklerinizin de hoşunuza gidece...

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır, Paçanga böreği, herkesin mutlaka bir kere bile ismini duyduğu ve yiyenlerin de hayran kaldığı bir börek türüdür. Bu börek özellikle çok fazla zamanı olmayan insanlar için bire birdir. Yapılışı oldukça...

Tepside Patatesli Börek

Tepside Patatesli Börek, herkes tarafından oldukça sevilen börekler arasında yer almaktadır. Oldukça lezzetli ve aynı zamanda yapımı pratik bir börek olarak adlandırılabilir. Genel olarak sabah kahvaltılarında, beş çaylarında veya...

El Açma Börek

El Açma Börek, geleneksel böreklerimizden olan el açma böreğin diğer böreklere göre daha şahane bir lezzeti olduğu hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Ninelerimizden bizlere miras kalan el açma börek çeşitlerinden sadece...

Çin Böreği

Çin böreği, ülkemizde çok fazla duyulmamış ama bilen kişiler tarafından lezzetinden vazgeçilemeyen bir börektir. Bu börek son derece lezzetli ve ağza hitap den lezzetler arasındadır. Öyle ki yapılışının kolay olması bu böreği insa...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017