borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Tarifleri Oktay Usta

Börek Tarifleri Oktay Usta, Yapmış olduğumuz börekleri lezzetli bir şekilde tüketebilmek için Oktay usta börek tariflerinden faydalanarak elde etmek mümkündür. Oktay ustanın bizler için oluşturmuş olduğu börek tarifleri bir hayli lezzetli ve herkesin beğeneceği bir damak tadır oluşturmaktadır. Birçok börek tarifi vardır fakat her tarif lezzetli olacak diye bir şey söz konusu değildir. Ama Oktay usta börek tariflerinden faydalanarak yapacağınız börekler kesinlikle istenilen tatta tarifler olacaktır. Hadi kolay gelsin.

Oktay Usta Peynirli Muska Böreği

Malzemeler: 

  • 2 adet hazır yufka
  • 2 dilim beyaz peynir
  • Yarım deste maydanoz
  • Muska böreğinin kızartılması için sıvı yağ

Hazırlanışı: Hazır olarak alınan yufkalar hamur tahtasına alınır ve muska şeklinde kesilerek yan yana yada açılarak üst üste dizilir. Yufkalar dört parmak kalınlığında, uzunlamasına şeritler halinde kesilir. Kesilen yufkalar tam ortadan tekrar ikiye kesilir. Yani bir adet uzun şeritten iki adet börek oluşturulur. Beyaz peynir rendeden geçirilir yada ezilir sonra bir kaba alınır. Güzelce ayıklanarak bol suyla yıkanmış olan maydanozlar ince ince kıyılarak ezilen peynirin bulunduğu kaba alınır. Hazırlanan yufkaların uç kısımlarına peynir ve maydanozla oluşrurulan karışım ilave edilir.Sonra yufkalar üçgen şeklinde kapatılır. Bu işleme bütün yufkaları aynı şekilde iç malzeme ekleyip yufkaları katlayarak devam edelim. Sonunda kalan uç kısım suya veya yumurta akına batırılarak yapıştırılır. Ve bu kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. Sıvı yağ bir tava içerisine alınarak kızdırılır. Börekler yağın olduğu tava alınarak yine alt kısmı yağa değecek şekilde kızartılır. Kızarak börekler bir tabağa alınarak servise sunulması için hazırlanır. Afiyet olsun. 

Börek Tarifleri Oktay Usta

Oktay Usta Göçmen Böreği 

Malzemeler: 

  • 6 adet  taze yufka
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 3 adet yumurta 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 300 gram beyaz peynir yada taze çökelik 
  • Çörek otu ve susam(üzeri için)

Hazırlanışı: Önceden hazırlanmış olan malzemeler genişçe bir kaba sırasıyla olacak şekilde 1,5 su bardağı yoğurt, 1,5 su bardağı süt, 1 fincan sıvı yağ, aldığı kadar un, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 3 adet yumurtayı kaba alıp güzelce çırpalım. Sonra hazırlamış olduğumuz beyaz peyniri bir kaba alarak ufalayalım yada rendeden geçirelim.  Yufkaları temiz olan tezgaha alıp tezgaha yayarak yarısını kaplayacak şekilde peynir serpip, sütle oluşturulan karışımdan ekleyelim ve diğer yarısını da peynirli karışım bulunan tarafın üzerine doğru kapatalım. Hazırlanan yufkanın iki tarafından büzerek toplayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.geriye kalan yufkaları da bu şekilde hazırlayarak tepsiye yerleştirelim. Artan sütlü karışıma 1  adet yumurta ekleyip iyice çırpalım ve böreğin üzerine sürelim. Yumurta sürülen böreğin üzerine çörek otu, susam serpip önceden 170 derecede hazırlanan fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirelim. Pişen börek soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Oktay Usta Çökelekli Börek 

Malzemeler: 

  • 8 adet hazır yufka
  • 500 gram taze çökelik 
  • 2 adet orta boy kuru soğan 
  • Yarım deste maydanoz
  • Tuz, pul biber, karabiber(istenilen baharatlar kullanılabilir)
  • Üzeri için 3 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 fincan sıvı yağ, 1 su bardağı su, çörek otu

Hazırlanışı: Oktay usta çökelekli börek tarifine başlarken ilk önce hazırlayacağımız böreğin iç malzemesi için genişçe bir kaba çökeleği, güzelce ayıklanarak bol suyla yıkanıp doğrama tahtasında ince ince doğranan maydanozu ve kabukları soyularak ince doğranmış soğanı karışım haline getirelim tabi bu karışıma tuz, pul biber, karabiberi de ilave edelim. Güzelce hazırlanan iç malzemeyi bir kenara alalım ve bir tane bütün yufkayı önceden hazırlamış olduğumuz fırın tepsisinin içerisine kenarlardan taşacak şekilde yerleştirelim. İçerisi ve üzeri için hazırlamış olduğumuz sos malzemelerini güzelce  çırparak karıştıralım ve yufkanın üzerine kaşıkla serpiştirerek fırça yada kaşığın tersi ile her yere dağılmasını sağlayalım. Sos eklendikten sonra üzerine ikiye böldüğünüz yufkanın yarısını da ekleyelim ve  diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım. Hazırladığımız bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım. Ortasına iç  karışımını serpiştirip diğer yufkaları da üzerine aynı şekilde sos dökerek dizelim. En son ki aşamada tepsinin kenarından taşan yufkaları tepsinin üzerine kapatarak sosun kalan kısmını dökerek yufkaya iyice yedirelim. Çörek otunu da hazırlanan böreğin üzerine bolca serpiştirerek önceden 170 derecede hazırlanan fırına tepsiyi sürelim. 30 dakika kadar fırında pişen börek biraz soğutulur ve dilimlenerek servise sunulur. Afiyet olsun.

Oktay Usta Peynirli Tepsi Böreği

Malzemeler:

  • 8 adet yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay  bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 5 dilim beyaz peynir 
  • Yarım deste maydanoz
  • Kırmızı biber
  •  Çörek otu

Hazırlanışı: Hazır olarak temin edilen 1 adet bütün yufkayı önceden hazırlamış olduğumuz yağlanmış fırın tepsisine koyarak tepsinin kenarlarından taşacak şekilde koyalım. Sosu için 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurtayı bir kaba alıp güzelce çırparak karıştıralım ve tepsiye dizilen yufkanın üzerine sosu kaşıkla gezdirelim. Fırçayla sosu yufkaya iyice yedirelim. Tepsiye dizilen yufkanın üzerine bölünen yufkanın yarısını da ekleyelim ve diğer yufkaları da aynı olacak şekilde sos oluşturarak hazırlayalım. Hazırlamış olduğumuz yufkanın ortasına rendelenmiş olan beyaz peynir, ayıklanıp doğrama tahtasında ince ince kıyılan maydanoz ve kırmızı biber karışımını serpiştirip diğer yufkaları da üzerine aynı şekilde ilave ederek tepsiye dizelim.Tepsinin kenarından taşan yufkaları tepsinin üzerine kapatalım. Sosun kalanını da tepsinin üzerine dökelim  ve fırça yardımıyla yufka üzerine yayalım. Tepsiye hazırlanan yufkaların üzerine çörek otu serpiştirerek önceden 170 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi sürelim ve 25 dakika pişirelim .Pişen böreği ılık olarak yada soğuk olarak servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 17:14:12

Börek Tarifleri Oktay Usta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Tarifleri Oktay Usta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Baklava yufkasından patatesli börek olur mu demeyin çünkü oluyor, hem de çok lezzetli ve çıtır çıtır bir börek oluyor. Deneyenler bilirler, zaten baklava yufkasından börek yapmanın en güzel yanı da böreğinizin çıtır çıtır olma...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Pırasalı El Açması Börek

Pırasalı el açması börek, Bizim kültürümüzde börek denildiği zaman akan sular durur. Geleneklerimizde çeşit çeşit börekler mevcuttur. Akşam yemeği menülerimizde hele ki hanımların meşhur 5 çaylarında mutlaka bir börek çeşidi bulun...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Peynirli Su Böreği

Peynirli Su Böreği hemen herkesin sevdiği ve tercih ettiği börek çeşitleri arasında yer alıyor. Ağızda leziz bir tat bırakmasının yanı sıra çok da ağır olmaması sebebi ile tercih edilen bu doyurucu böreği kahvaltılarınızda ya da ç...

Ekmek Böreği

Ekmek böreği, böyle bir börek olur mu, ekmekten börek yapılır mı demeyin. Hem de çok güzel oluyor. Lezzeti yerinde bir börek yemek istiyorsanız, evinizde bayat ekmeğiniz biriktiyse, kahvaltıda canınız börek çektiyse, hemen hazırlı...

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği daha önce tattığınız böreklerden oldukça farklı olan ancak kesinlikle çok beğeneceğiniz börek tarifleri arasında yer alıyor. Adı sebebi ile korkmanıza da gerek yok, çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız bu börek...

Peynirli Börek

Peynirli börek, börekler için hazırlanan iç harçlarda en çok tercih edilen harçlardan biri peynirdir. Hazırlanışı pratik olduğu için peynirli börek harçları börek yapımında sıkça kullanılmaktadır. Çocukların beslenme çantaları içi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017