Kıymalı Börek Oktay Usta Kıymalı börek, Oktay Usta’nın maharetli ellerinden çıkan ve herkesin beğenisini kazanan eşsiz bir lezzettir. Kıymalı böreğin yapımında kullanılan malzemelerin uyumlu bir şekilde birleşmesiyle oluşan tat, bu böreği diğer böreklerden farklı ve daha lezzetli kılar. Bu nedenle, kıymalı börek Oktay Usta'nın tarifinden sofralarımızdan eksik olmayan bir lezzettir. Kıymalı börek, kahvaltı sofralarının en değerli yiyeceklerinden biri olmasının yanı sıra öğün aralarında, özel günlerde ve çay saatlerinde de tercih edilen bir börektir. Şimdi sizlerle kıymalı börek Oktay Usta tarifinin yapılışını detaylı bir şekilde inceleyelim. Kolay gelsin! Kıymalı Börek Malzemeleri
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır? Öncelikle, soğanların kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve bir tavaya 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyerek kavurun. Soğanlar renk değiştirene kadar kavrulmalıdır. Ardından kıymayı ekleyip kıyma suyunu bırakıp rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Başka bir kapta sütü, kalan sıvı yağı ve 2 yumurtayı çırpın. Yufkalardan birini geniş bir yüzeyde açın. Mutfak tezgâhı üzerine serilen yufkanın yarısına hazırladığınız sostan dökerek fırça yardımıyla her tarafına yayın. Aynı işlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın. Sos sürülen yufkaları 6 eşit parçaya bölün. Yufka parçalarının geniş kenarlarına kıymalı harçtan koyup sigara böreği şeklinde sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız börekleri önceden yağlanmış fırın tepsisine dizin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine susam ve çörek otu serperek önceden 170 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Böreklerin üstü kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan börekler servise hazırdır. Afiyet olsun. |