Kıymalı Börek Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Kıymalı Börek Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Börek Oktay Usta

Kıymalı börek, Oktay Usta’nın maharetli ellerinden çıkan ve herkesin beğenisini kazanan eşsiz bir lezzettir. Kıymalı böreğin yapımında kullanılan malzemelerin uyumlu bir şekilde birleşmesiyle oluşan tat, bu böreği diğer böreklerden farklı ve daha lezzetli kılar. Bu nedenle, kıymalı börek Oktay Usta'nın tarifinden sofralarımızdan eksik olmayan bir lezzettir. Kıymalı börek, kahvaltı sofralarının en değerli yiyeceklerinden biri olmasının yanı sıra öğün aralarında, özel günlerde ve çay saatlerinde de tercih edilen bir börektir. Şimdi sizlerle kıymalı börek Oktay Usta tarifinin yapılışını detaylı bir şekilde inceleyelim. Kolay gelsin!

Kıymalı Börek Malzemeleri

  • 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle, soğanların kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve bir tavaya 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyerek kavurun. Soğanlar renk değiştirene kadar kavrulmalıdır. Ardından kıymayı ekleyip kıyma suyunu bırakıp rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.

Başka bir kapta sütü, kalan sıvı yağı ve 2 yumurtayı çırpın. Yufkalardan birini geniş bir yüzeyde açın. Mutfak tezgâhı üzerine serilen yufkanın yarısına hazırladığınız sostan dökerek fırça yardımıyla her tarafına yayın. Aynı işlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın. Sos sürülen yufkaları 6 eşit parçaya bölün. Yufka parçalarının geniş kenarlarına kıymalı harçtan koyup sigara böreği şeklinde sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

Hazırladığınız börekleri önceden yağlanmış fırın tepsisine dizin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine susam ve çörek otu serperek önceden 170 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Böreklerin üstü kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan börekler servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Galeta Unlu Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Oktay Usta

Patatesli Rulo Börek Oktay Usta

Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı

Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Börek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Güncel

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Güncel

Börek Çörek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Çörek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Kırma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kırma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Börek Oktay Usta

Makarnalı Börek Oktay Usta

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri