Yufkalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yufkalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı patatesli börek, böreğin patateslisi genellikle tercih edilenler arasındadır. Yufkayla hazırladığınız patatesli böreği ister gül börek şeklinde ister kol böreği ister tepsi böreği, isterseniz muska, puf böreği şeklinde yapabilirsiniz. Sizler için vereceğimiz yufkalı patates böreğini kol böreği şeklinde hazırladık. Bu şekilde böreği kolayca hazırlayacak, ikramınızı yapacaksınız. Yufkalı hazırlandığından, evde hamur yoğurmak içinde uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. Hazır satılan yufkalar bu konuda hanımların en büyük yardımcısıdır. Sadece iç malzemesini hazırlayarak, börekleri hazırlıyorlar. İsterseniz hiç vakit kaybetmeden böreği hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Yufkalı patatesli börek için gerekli malzemeler
  • 6 adet hazır yufka
  • 6 adet patates
  • Yeteri kadar karabiber ve tuz
  • Arzu ederseniz kırmızı toz biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı margarin
Yufkalı patatesli börek nasıl yapılır?

Böreğimizi hazırlarken her şeyi planlı yaparsak, işimiz daha kolaylaşır. Önce fırın tepsimizi yağlayalım. Bunu kenarda bekletelim. Bu arada patatesleri suyun içine koyarak haşlamaya başlayalım. Fazla ezilmeyecek kadar pişmeleri yeterli olacaktır. Daha sonra kabuklarını soyarak geniş bir tabağa alalım. Bunları çatalla ezebilirsiniz. Diğer tarafta tavada margarinle rendelediğiniz kuru soğanı hafif soteleyin. Bunu ezdiğiniz patatesin içine karıştırın. İçine karabiberi, kırmızı toz biberi ve tuzu ilave edin. Hepsini karıştırarak, böreğin iç harcını hazırlamış olalım.

Şimdiki aşamada yufkaları sarmaya başlayalım. İlk olarak süt ve sıvı yağı karıştırarak böreğin içine süreceğimiz sosu hazır edelim. Yufkaları yarım olarak saracağız. Bu nedenle hepsini ortadan kesin. Yufkanın içine sostan sürerek, geniş tarafına patatesli harçtan koyalım. Kenarlarını içe kıvırarak, rulo şeklinde saralım. İlk parçayı gül böreği gibi sarıp, tepsinin orta kısmına koyalım. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayacağız. Bu ortadaki yufkanın etrafına saracağız. Böylece kol böreğini tamamlamış olacağız. En son olarak bıçakla böreğin kesilmesini yapalım. Uygun boyda keselim. Böreğin üzerine kalan sosla karıştırdığımız yumurta sarısını sürelim. Artık yufkalı patatesli börek pişmeye hazır. Fırını 200 dereceye ayarlayın, ısınınca tepsiyi fırına koyabilirsiniz. Üzeri nar gibi kızardığında, yufkalı patatesli böreği sevdiklerinize sıcak olarak ikram edebilirsiniz. Dilerseniz patatesli harcın içine rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz. Böyle daha lezzetli bir börek yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yufkalı Patatesli Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güzel Börek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Güzel Börek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Güncel

Kahvaltılık Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Kahvaltılık Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Saç Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Saç Böreği Tarifi ve Malzemeleri