Milföy Börek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Milföy Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Börek

Milföy börek, milföy hamurundan yapılan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Yapımı oldukça kolay olan ve herkesin rahatlıkla hazırlayabileceği bir börek türüdür. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında atıştırmalık olarak, özel günlerde ve daha birçok zamanda keyifle tüketilmektedir. Milföy börek, oluşturduğu tat sayesinde herkesi kendine hayran bırakarak muhteşem bir ağız tadı sunar. Gerçekten de bu börek eşsiz bir lezzete sahiptir. Yapımında kullanılan malzemelerin birbiriyle uyum içinde olması, böreğin diğer böreklerden ayrılmasını sağlar. Hadi gelin birlikte milföy börek nasıl yapılır inceleyelim. Kolay gelsin.

Milföy Börek Malzemeleri

  • 4 yaprak milföy hamuru
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta

İç Malzemeleri

  • 7-8 adet mantar
  • 250 gram ıspanak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 7-8 dilim kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Milföy Börek Nasıl Yapılır?

Milföy börek hazırlığına, malzeme listesinde yer alan mantarları güzelce yıkayarak başlayalım. Suyunun süzülmesi için bir süzgece alıp bekletelim. Bu sırada soğanları doğrama tahtasına alarak yemeklik doğrayalım. Suyu süzülen mantarları aynı şekilde doğrama tahtasına alalım ve güzelce doğrayalım. Sonrasında ıspanakları ayıklayalım ve bol suyla yıkayalım. Suyu süzüldükten sonra ince doğrayalım. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencerenin içine sıvı yağ koyup mantarları ilave ederek kavuralım. Üzerine doğranan ıspanakları ekleyip, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Bütün malzemeleri ekledikten sonra karışımı karıştıralım ve ıspanaklar yumuşayana kadar kavuralım. Kavrulan mantar ve ıspanak karışımını soğuması için bir kenara alalım.

Sonra milföy hamurunu açalım ve orta boy bir tepsiye yerleştirelim. Açılan milföyü küçük parçalara bölerek tepsi üzerine serpiştirelim. Soğuyan mantar ve ıspanak karışımını milföyün üzerine yayalım. Mantar ve ıspanak karışımının üzerine dilimlenen kaşar peynirlerini güzel bir şekilde dizelim. Kalan milföy hamurunu açalım ve tüm malzemelerin üzerini kapatacak şekilde yerleştirelim.

Bir kap içinde süt, sıvı yağ, yumurta ve sodayı alarak iyice çırpalım. Tepsiye koyulan böreği dilimleyerek hazırlanan sosu böreğin üzerine gezdirelim. Böreğe lezzet katması için üzerine çörek otu ve susam serpelim. Daha sonra önceden ısıtılmış olan fırına tepsiyi koyalım ve milföy börek pişene kadar fırında tutalım. Pişen börekleri sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Milföy Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek

Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek

Elif Korkmazel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Baklavalık Yufka ile Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufka ile Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

1 Dilim Börek Kaç Kalori?

1 Dilim Börek Kaç Kalori?

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Semizotlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Semizotlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Börek Tarifi ve Malzemeleri