Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan su böreği, elde açılan su böreğini aratmayacak nitelikte ve herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tariftir. Bu börek, muhteşem lezzeti ve damakta bıraktığı eşsiz tat ile sevdiklerinizin de beğenisini kazanacaktır. Kabul günleriniz veya kahvaltılarınız için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Yufkadan su böreğini hazırladıktan sonra bir gece buzlukta bekletmeniz, gerçek su böreği lezzetinde bir börek yapmanıza olanak tanıyacaktır.

Gerekli Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 300 gram az yağlı peynir
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlık Aşaması

Öncelikle, yufkadan su böreğinin sosunu hazırlamak için derin bir kase alın. İçerisine yoğurt, sıvı yağ ve süt ilave edip karıştırın. Ardından, yarım paket kabartma tozunu ekleyin ve çatal ile harcı çırpın. Diğer taraftan, maydanozu iyice yıkayıp ince kıyım yapın ve bir tabağa alın. Üzerine peynirleri ufalayarak ekleyin ve karıştırın. Fırın tepsisinin her tarafını yağlayın ve bir tane yufkayı fırın tepsisine serin. Yufkayı sererken kenar kısımlarını tepsinin dışarısına alın. Yufkanın üzerine hazırlanmış börek sosundan birkaç yemek kaşığı ilave edip fırça ile yayın. Yufkanın üzerine peynirli harcın yarısını serpiştirerek dökün ve tekrar bir tane yufka serin. Bu sefer yufkanın kenar kısımlarını fırın tepsisinin içerisine alın.

Pişirme Aşaması

Serilen yufkanın her tarafını ıslatın. Yufkanın üzerine tekrar bir tane yufka serin ve kalan peynirli harcı yufkanın her tarafına yayın. Diğer kalan yufkaları da yufka ve sos olarak bitene kadar devam edin. Son yufkayı tepsiye sermeden önce, en altta kalan yufkanın kenarlarını tepsinin üzerine alın. Sonuncu yufkayı da tepsinin üzerine serin ve yufkanın dışta kalan kısımlarını tepsinin en altına parmak uçlarınız ile alın. Böreğin en üstünü pürüzsüz kalacak şekilde düzeltin ve yufkanın üstüne kalan sostan döküp gezdirin. Eğer sosunuzdan kalmamış ise yumurta sarısı ile yoğurdu karıştırıp böreğin üzerine gezdirin.

Pişirme ve Servis

Hazırlanmış olan yufkadan su böreğini 185 derecelik fırına alın ve her tarafı kızarana dek pişirin. Eğer aceleniz yok ise böreği bir gece buzlukta bekletirseniz daha güzel olacaktır. Pişmiş olan böreği bir tepsinin üzerine ters çevirin. Ardından dilimleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Safih

12 Temmuz 2024 Cuma

Gerçekten yufkadan su böreği bu kadar lezzetli mi oluyor? Buzlukta bekletme aşamasını atlarsak tadında büyük bir fark olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Safih,

Yufkadan su böreği yapmanın lezzeti gerçekten de harika olabilir, özellikle de doğru malzemeler ve teknikler kullanıldığında. Buzlukta bekletme aşaması, böreğin daha iyi şekil almasını ve kesildiğinde dağılmamasını sağlar. Bu aşamayı atladığınızda böreğin tadında büyük bir fark olmasa da, dokusunda ve görüntüsünde bazı farklılıklar olabilir. Deneyerek en uygun yöntemi bulabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Börek Sarma Şekilleri

Börek Sarma Şekilleri

Güncel

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri