Patatesli Boşnak Böreği Tarifi Patatesli Boşnak böreği, hem el açması hem de hazır yufka ile yapılabilecek tarifler arasında lezzeti ile dikkat çeken bir börektir. Zamanınız kısıtlı olduğunda, hazır yufka kullanarak bu tarifle kısa sürede leziz börekler yapabilirsiniz. Misafirlerinize çayın yanında sunabileceğiniz nefis bir börek hazırlamak istediğinizde, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Patatesli Boşnak Böreği Malzemeleri
Patatesli Boşnak Böreği Nasıl Yapılır? İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlıyoruz. Haşladığımız patatesleri soyup geniş bir tabakta rendeliyoruz. Soğanları yemeklik olarak ince küpler halinde doğruyoruz. Tavaya sıvı yağı alıp soğanları kavuruyoruz. Ardından karabiber ve tuz ekleyerek rendelediğimiz patatesleri de ilave ediyoruz. İç harcı iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Yufkalardan birini temiz bir tezgâha açıyoruz ve iyice yağlıyoruz. İkiye katladıktan sonra yarım ay haline gelen yufkayı tekrar yağlayarak, düz olan kısmına iç harçtan kalın bir çizgi halinde yayıyoruz. Daha sonra iç harcın bulunduğu kenardan başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış kare fırın tepsisinin ortasına uzunlamasına yerleştiriyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra, dilediğiniz uzunlukta kesip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Boşnak böreği yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır:
Bu tarifi farklı sebzelerle de deneyebilirsiniz. Örneğin, ıspanak veya pırasa ile de çok lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. |
BULUUUUT
20 Nisan 2024 CumartesiKare değilde yuvarlak şeklinde olan bir tepsiye koysam olurmu acaba
Cevap yazAdmin
20 Nisan 2024 CumartesiMerhaba BULUUUUT, elbette yuvarlak şeklinde bir tepsi de kullanabilirsin. Sadece pişirme süresi ve sonuçların farklı olabileceğini unutmamalısın. İyi pişirmeler!
Ebru
20 Nisan 2024 CumartesiPatatesli boşnak böreği tarifinde önemli olan belirtilen malzemeleri belirtilen miktarda koyarak iç harcı hazırlamak ve bunları yufkaya yerleştirip yarım ay şeklinde kapatmaktır. Ayrıca, tepsinizin kare ya da yuvarlak olması bir önem arz etmemektedir. Önemli olan tepsinizi yağlamayı unutmadan hazırladığınız yufkaları bozmayacak şekilde yerleştirmektir.
Soru Sor / Yorum Yap