Patatesli Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patatesli Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Boşnak böreği tarifi hem el açması tarifler hem de hazır yufka ile yapılacak tarifler arasında lezzeti ile ilginizi çekebilecek börekler arasında yer alıyor. Fazla zamanınızı almadan hazırlamak istediğiniz bir börek olduğunda yufka kullanarak rahatlıkla bu tarifle leziz börekler yapabilirsiniz. Misafirlerinize çayın yanında sunabileceğiniz leziz bir börek sunmak istediğinizde mutlaka bu tarifi değerlendirmelisiniz.

Patatesli Boşnak Böreği Malzemeleri
  • 5 yufka
  • 5 adet orta boy patates
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 adet yumurta sarısı
Patatesli Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Patateslerimizi yıkayıp soymadan haşlıyoruz. Haşladığımız patatesleri soyup geniş bir tabakta rendeliyoruz. Soğanları da yemeklik olarak ince küpler halinde doğruyoruz. Tavaya sıvı yağı alıp soğanları kavurup karabiber ve tuzu döktükten sonra rendelediğimiz patatesleri de ekleyerek iç harcımızı iyice karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.

Yufkalarımızdan birini temiz bir tezgâha açıyoruz ve iyice yağlıyoruz. İkiye katladıktan sonra yarım ay haline gelen yufkamızı yağlayarak yufkanın düz olan kısmına iç harcımızdan kalın bir çizgi halinde yayıyoruz. Daha sonra iç harcın bulunduğu kenardan başlayarak rulo halinde yufkamızı sarıyoruz. Yağlanmış kare fırın tepsinin ortasına uzunlamasına olacak şekilde yerleştiriyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra dilediğiniz uzunlukta kesip 2 yumurtanın sarısını iyice çırparak yufkaların üzerine sürüyoruz. Önceden ısıttığımız 220 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

Patatesli Boşnak Böreği Tarifi Yorumları

soru

BULUUUUT

20 Nisan 2024 Cumartesi

Kare değilde yuvarlak şeklinde olan bir tepsiye koysam olurmu acaba

Cevap yaz
cevap

Ebru

04 Eylül 2018 Salı

Patatesli boşnak böreği tarifinde önemli olan belirtilen malzemeleri belirtilen miktarda koyarak iç harcı hazırlamak ve bunları yufkaya yerleştirip yarım ay şeklinde kapatmaktır. Ayrıca, tepsinizin kare ya da yuvarlak olması bir önem arz etmemektedir. Önemli olan tepsinizi yağlamayı unutmadan hazırladığınız yufkaları bozmayacak şekilde yerleştirmektir.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lavaştan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Lavaştan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Börek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Nefis Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Nefis Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Börek Oktay Usta

Pırasalı Börek Oktay Usta

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6