Patlıcanlı Börek Tarifi Oktay Usta
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patlıcanlı Börek Tarifi Oktay Usta

Patlıcanlı Börek Oktay Usta, Günümüzde yoğun çalışma şartlarında dolayı kişiler pratik yemekler tercih etmektedir. Bireyler yemek tercih ederken sadece pratik olmasına değil aynı zamanda sağlıklı olmasına da dikkat etmektedir. Sağlıklı beslenme son zamanlarda önem kazanmaya başlamıştır. Sağlıklı beslenme adına kişiler daha çok sebze türü besinleri tercih etmektedir. Bu yiyeceklerden biri de börek türleridir. Birçok çeşidi bulunan börekler çok sık tercih edilmektedir. Hem yapılışının pratik oluşu hem de hafif olması nedeniyle hemen hemen bütün öğünlerde börek türleri tercih edilmektedir. Böreklerin yapılışı ve malzemeleri birbirinden farklılık göstermektedir. Börekler için hazır yufka kullanılabileceği gibi evde hazırlanmış hamurlar da kullanılabilir. Birden fazla börek tarifi bulunmaktadır. Bireyler özellikle ev hanımları bu börek tariflerini öğrenmek için televizyonlar da yayınlanan yemek programlarını takip etmektedir. Bu programlardan biri olan Oktay ustanın patlıcanlı börek tarifi şu şekildedir;

Malzeme Listesi
  • 3 adet orta boy bostan patlıcanı
  • 3 adet orta boy domates
  • 6 adet biber (Sivri biber)
  • 1 adet orta boy yemeklik soğan
  • 2 adet taze hazır yufka
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 margarin
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
  • Susam
Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanları temizleyip küp-küp doğrayın. Patlıcanlar acı ise önceden tuzlu suda bekletip duru suyla yıkadıktan sonra doğrayın. Daha sonra biberleri, soğanları ve domatesleri de aynı şekilde küp-küp doğrayın. Doğrama işlemi tamamlandıktan sonra bir tencerenin içine sıvı yağ koyarak bütün malzemeleri birleştirin. Kısık ateşte birkaç dakika beraber harmanlanmasını sağlayın. Daha sonra salça ve tuzunu ekleyerek bir iki tur çevirin ve ocaktan indirin. Diğer taraftan sosu için margarini eriterek biraz su ekleyin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra börek yapımına geçebilirsiniz. Yufkayı geniş bir yerde açarak yağlı sosu üzerine dökün ve her yere eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra yufkadan kare elde edecek şekilde kenarlarında ortaya doğru katlayın. Elde ettiğiniz kareyi dörde bölün. Hazırladığınız harcı bu parçaların üzerine koyun. Daha sonra yufkayı ister muska ister bohça şeklinde katlayın. Katlama işleminiz bittikten sonra böreği önceden yağlanmış fırın tepsisine dizin. Dizme işlemi bittikten sonra susamları böreklerin üzerine serpin. Daha sonra ortalama otuz dakika 180 derecelik fırında böreği pişirin. Pişirme işlemi tamamlanınca böreği servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Patlıcanlı Börek Tarifi Oktay Usta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Börek Milföy Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Milföy Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Güncel

Milföylü Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sini Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sini Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırtık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırtık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Oktay Usta

Tavuklu Börek Oktay Usta

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6