Galeta Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Galeta Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Börek

Bugün paylaşacağımız börek tarifi, hem yapımı kolay hem de aniden gelen misafirlerinize hızla hazırlayabileceğiniz bir lezzettir. Galeta unundan dolayı çıtır çıtır olan bu börekleri, dilediğiniz iç harçla hazırlayabilirsiniz. Aşağıda, kıyma ve kuş üzümü ile hazırlayacağımız iç harçlı bir tarif bulacaksınız.

Galeta Unlu Börek İç Harcı Malzemeleri (24 Adet)

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 4 adet yufka
  • 1 kahve fincanı pilavlık bulgur
  • 4 çorba kaşığı kuş üzümü
  • Tuz, karabiber
  • 2 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin

  • 3 adet yumurtanın akı
  • 2 su bardağı galeta unu

Galeta Unlu Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Harç için soğanları ince ince kıyın. Kıymayı, iki çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Tuz, karabiber, sapları ayıklanmış ve haşlanmış kuş üzümü ile bir kahve fincanı haşlanmış bulguru ekleyin. İyice karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde su ve kalan sıvı yağı karıştırın.

İki adet yufkayı üst üste koyup, iki tarafına da yağlı karışımdan sürün. On iki adet üçgen oluşturacak şekilde kesin. Kalan iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine kıymalı harcı paylaştırın ve sigara böreği gibi sarın. Önce yumurta akına, ardından galeta ununa batırın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına atarak kızarana kadar pişirin. Böylece böreğimiz servise hazır olur.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Galeta unlu börek, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir. Yanına yoğurt veya ayran ile servis ederek lezzeti daha da arttırabilirsiniz. Ayrıca, iç harcında kıyma yerine peynir, patates veya ıspanak kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Abaza

12 Temmuz 2024 Cuma

Sadece yumurta akı kullanarak galeta ununa bulamak böreğin çıtırlığını nasıl etkiler?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Abaza, sadece yumurta akı kullanarak galeta ununa bulamak böreğin çıtırlığını artırabilir. Yumurta akı, galeta ununun böreğin üzerine daha iyi yapışmasını sağlar ve bu da daha çıtır bir doku oluşturur. Ayrıca, yumurta akının protein içeriği, pışirme sırasında sertleşerek ekstra bir çıtırlık katabilir. Ancak, böreğin iç harcının nemli olmamasına dikkat etmek gerekir; aksi takdirde galeta unu yumuşayabilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sodalı Börek Portakal Ağacı

Sodalı Börek Portakal Ağacı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Milföylü Yufkalı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Yufkalı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Tavada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Makarnalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri