Yufkalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Yufkalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Ispanaklı Börek

Yufkalı Ispanaklı Börek, herkesin lezzetle tükettiği, anne elinden çıkmış gibi lezzetli bir börek türüdür. Bu börek hem sağlık açısından hem de lezzet bakımından eşsiz bir tercihtir. Özellikle sabah kahvaltılarında tavsiye edilen bu börek, çıtır çıtır bir tat sunar. Sabahları tüketilen bu börek, akşama kadar tok tutar ve kişiye pozitif enerji vererek dinçlik sağlar. Çünkü vitamin açısından zengin olan ıspanak ve yufkanın birleşimi, önemli bir vitamin kaynağı oluşturur. Mutlaka yapılması ve tadılması gereken bu börek, çocuklara da yedirilmelidir. Hatta okula giden çocuklarınızın sabah kahvaltısına ve beslenme çantalarına koyarak onlara enerji verebilirsiniz. Ispanak, güç depolayan bir sebze olduğundan, yufka ile birleşerek inanılmaz etkilere yol açmaktadır. Ayrıca, bir gün önceden hazırlayıp dolaba koyarak ertesi gün ısıttığınızda tıpkı taze yapılmış bir börek gibi tat sunmaktadır. Yufkalı Ispanaklı Börek, bütçeyi de sarsmaz.

Yufkalı Ispanaklı Börek Malzemeleri

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 adet yufka
  • 1,5 bardak yoğurt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 tane yumurta

İç Harcı İçin

  • Sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Yufkalı Ispanaklı Börek yapımına öncelikle yıkanmış ıspanakları çok ufak olmayacak şekilde doğrayarak başlayalım. Sonra büyük bir tava içerisine yemeklik doğranmış soğanları ilave ederek tuz ekleyelim. Soğanlar pembeleşinceye dek kavuralım. Daha sonra doğranan ıspanakları da soğanların üzerine ekleyerek ıspanaklar suyunu salana kadar kısık ateşte pişirelim. Bu arada yağlı kağıdı fırın tepsisine koyalım ve üstüne ilk yufkayı tepsiden taşacak şekilde yerleştirelim. Bu aşamayı da gerçekleştirdikten sonra bir çırpma kabında yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpalım. Sonra fırça yardımıyla yufkanın üstüne karışımı gezdirelim. Bu aşamada 2 adet yufkayı büzüştürüp yufkanın üzerine serperek hazırlanan karışımı bu kata da gezdirelim ve fırçayla sürelim. Üçüncü yufkayı da tepsiye koyalım ve üstüne ıspanaklı iç harçtan ekleyelim. Dördüncü yufkayı da büzüştürüp hazırlanan karışımdan gezdirelim. Son olarak beşinci yufkayı tepsiye alalım ve tepsinin yanlarından sarkan yufkayı böreğin üstüne kapatalım. Geriye kalan karışımı da en son kata sürelim. Bu aşama da bittiğinde börekler hazır demektir. Önceden ısıtılmış olan fırına koyarak kızartalım. Yaklaşık 30-35 dakika kadar kızaran börek fırından alınıp servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Börek Oktay Usta

Mantarlı Börek Oktay Usta