Patatesli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patatesli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli yufka böreği, şimdi hep beraber patatesli börek yapmayı öğrenelim. Patatesli börek nasıl yapılır? İç nasıl hazırlanır? Sizlere bu konuda bilgi vermek istedik ve yazdık. Umarım sofralarınızın vazgeçilmez tarifleri arasında yer alabilir bir tarif ve lezzet olur.

Patatesli yufka böreği harcının malzemeleri
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 3,4 dal maydanoz
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe bağlı baharatlar tuz, karabiber, pul biber
Yufka için gerekli olan malzemeler
  • 3 adet yufka
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir adet yumurta
  • Bir adet yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam
Patatesli yufka böreği nasıl yapılır?

Öncelikle haşlanmış patatesleri çatalla iyice ezelim. Tüm harç malzemelerini üzerine ekleyip karıştıralım en sonda zeytinyağını ekleyelim ve içine istediğimiz her şeyi ekleyebiliriz. Hazırladığımız harcı bir kenarda beklemeye alalım. Sütü sıvı yağı ve yumurtayı bir kabın içinde iyice çırpalım. Yufkaları ortadan ikiye ayıralım. Fırça yardımıyla yufkanın her yerine gelecek şekilde sütlü karışımdan yedirelim ve üzerlerine hazırladığımız harçtan koyalım. Yufkayı rulo şeklinde saralım. İlk sardığımız yufkayı kendi etrafında çevirerek gül şekli verelim ve yağlanmış tepsimizin tam orta yerine yerleştirelim. Diğer yufkalara da aynı işlemleri yapıp rulo şeklinde saralım ve ilk böreğin devamı olacak şekilde sararak tepsimize yerleştirelim. Kalan sütlü karışımın içine bir yumurta sarısını ekleyip iyice çırpalım sonra fırça ile böreğimizin üstüne sürelim. Üzerini çörek otu ve susamla süsleyelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Patatesli Yufka Böreği Yorumları

soru

Vakur

03 Haziran 2024 Pazartesi

İyi günler benim arkadaşlarım bana misafirliğe geleceklerde patatesli yufka böreği yapacam. Onlara rezil olmamak gerek. Batatesli yufka böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir ve yapılışı nasıldır. Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür.

Cevap yaz
cevap

Orhon

20 Eylül 2018 Perşembe

Tepsinizin büyüklüğüne göre 3,4 adet haşlanmış patates, maydanoz, bir yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ben pul biber ile beraber karıştırdıktan sonda tepsinize kat kar olacak şekilde üç adet yufkanızı açmanız gerekir. Her kata sürmek in bir bardak sıvı yağ, yarım su bardağı süt, bir yumurta beraber karlara yedirilir. Afiyet olsun.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

El Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Göçmen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Göçmen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6