Peynirli Kol Böreği Tarifi Peynirli kol böreği, lezzetli ve pratik olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan börek türleri, günümüzde ara öğünler ve çay saatleri için de sıklıkla tercih edilmektedir. Malzeme miktarının az olması ve yapılışının pratik olması nedeniyle birçok ev hanımı börekleri tercih etmektedir. Birden fazla çeşidi bulunan börekler için hazır yufka kullanılabileceği gibi evde hazırlanmış hamurlar da kullanılabilir. Pratik olması nedeniyle genellikle hazır yufka tercih edilmektedir. Böreklerin iç harçları kişilerin damak zevklerine göre değişiklik göstermektedir. Börek türlerinden biri de peynirli kol böreğidir. Yapılışı şu şekildedir: Peynirli Kol Böreği Malzemeleri
İç Harcı İçin Malzemeler
Peynirli Kol Böreği Nasıl Yapılır? İlk önce iç harcını hazırlayarak başlayalım. Derin bir kabın içine peyniri bir ezici yardımıyla ezip koyalım. Daha sonra yumurta ve ince kıyılmış maydanozlar ile baharatlarını ekleyerek karıştıralım. İç harcını tamamladıktan sonra sosunu hazırlamak için bir kabın içine yumurtaları kırarak çırpın. Bu işlemi tamamladıktan sonra yufkanın bir tanesini tezgâhın üzerine serin. Hazırladığınız sosu yufkanın her yerine gelecek şekilde bir fırça yardımıyla sürün. Daha sonra yufkayı ikiye katlayın ve uzun tarafını önünüze alın. Hazırladığınız iç harcı yufkanın geniş yerine bir hat şeklinde koyun. İç harcını koyduktan sonra rulo gibi sarın. Sararken sıkı sarmamaya özen gösterin. Sarma işlemi bittikten sonra böreği önceden yağlanmış tepsiye dizin. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Tüm yufkaları sardıktan sonra tavada erittiğiniz margarini böreklerin üzerinden gezdirin. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra böreği fırından çıkararak dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |