Peynirli Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Peynirli Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Ispanaklı Börek besleyici atıştırmalıklar hazırlamak istediğinizde kullanabileceğiniz enfes börekler arasında yer alıyor. Özellikle ıspanak ve peynir gibi birbirine yakışan iki malzemenin birleştirilmesiyle yapılan bu börek çocuklarınıza gönül rahatlığıyla ve misafirlerinize de gururla sunabileceğiniz börekler arasındadır. Burada dikkat etmeniz gereken husus peynir seçiminizin kaşar olmamasıdır. Aksi takdirde börek soğuyunca kaşar da donup kalacaktır.

Peynirli Ispanaklı Börek Malzemeleri
  • 5 yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
İç harcı için
  • Yarım kilo ıspanak
  • 150 gram lor peyniri ya da beyaz peynir
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Peynirli Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak ıspanakları iyice yıkıyoruz. İyice yıkadığımız ıspanakları çok ince ya da kalın olmayacak biçimde doğrayıp hafif tuzlu suda 5 dakika haşlıyoruz. Ispanaklar haşlanınca süzüp soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Soğuyan ıspanakların üzerine peyniri ve küçük küpler halinde doğradığımız soğanı ekliyoruz. Son olarak tuz ve baharatları da ekledikten sonra iç harcımız hazırlanmış olacaktır.

Bir kâseye sıvı yağ, süt ve 2 yumurtayı alıyoruz. Üçüncü yumurtanın da sarısını ayırıp ak olan kısmını bu karışıma dahil ederek yufkaları ıslatacağımız bu sosu iyice çırpıyoruz. İlk önce yumurtaları kırıp çırpmanız işinizin daha kolay olmasını sağlayacaktır. Yağlı pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine ilk yufkayı uçları dışarıda kalacak biçimde seriyoruz. Üzerine soslu karışımdan sürüyoruz ve ikinci kata geçiyoruz. Bu kata kesinlikle iç harç koymuyoruz.

İkinci kata geçtiğimizde yufkaları parçalayarak koymaya başlıyoruz. Yufkanın üzerine önce sostan döküyoruz sonra da iç harcımızdan her yere eşit dağılacak biçimde döküyoruz. Bu şekilde tüm yufkaları kullandıktan sonra son kata geldiğimizde ilk koyduğumuz yufkanın kalan kısımlarını böreğin içine doğru katlıyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını böreğin üzerine fırça yardımıyla sürdükten sonra kare dilimler halinde böreği kesiyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 40 dakika pişirdikten sonra ılık olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Peynirli Ispanaklı Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı

Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Su Böreği Nasıl Yapılır? Oktay Usta

Su Böreği Nasıl Yapılır? Oktay Usta

Güncel

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

İçli Börek Tarifi ve Malzemeleri

İçli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Açma Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kayık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kayık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6