Peynirli Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Peynirli Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Ispanaklı Börek

Peynirli ıspanaklı börek, besleyici atıştırmalıklar hazırlamak istediğinizde tercih edebileceğiniz enfes börekler arasında yer alıyor. Özellikle ıspanak ve peynir gibi birbirine yakışan iki malzemenin birleştirilmesiyle yapılan bu börek, çocuklarınıza gönül rahatlığıyla ve misafirlerinize de gururla sunabileceğiniz lezzetlerdendir. Burada dikkat etmeniz gereken husus, peynir seçiminizin kaşar olmamasıdır. Aksi takdirde börek soğuyunca kaşar peyniri donarak istenmeyen bir kıvam alacaktır.

Peynirli Ispanaklı Börek Malzemeleri

  • 5 yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta

İç Harcı İçin

  • Yarım kilo ıspanak
  • 150 gram lor peyniri veya beyaz peynir
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Peynirli Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak ıspanakları iyice yıkıyoruz. İyice yıkadığımız ıspanakları çok ince ya da kalın olmayacak biçimde doğrayıp, hafif tuzlu suda 5 dakika haşlıyoruz. Haşlanan ıspanakları süzüp soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Soğuyan ıspanakların üzerine peyniri ve küçük küpler halinde doğradığımız soğanı ekliyoruz. Son olarak tuz ve baharatları da ekledikten sonra iç harcımız hazır olacaktır.

Bir kaseye sıvı yağ, süt ve 2 yumurtayı alıyoruz. Üçüncü yumurtanın sarısını ayırıp, ak olan kısmını bu karışıma dahil ederek yufkaları ıslatacağımız bu sosu iyice çırpıyoruz. İlk önce yumurtaları kırıp çırpmanız işinizin daha kolay olmasını sağlayacaktır. Yağlı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine ilk yufkayı uçları dışarıda kalacak biçimde seriyoruz. Üzerine soslu karışımdan sürüyoruz ve ikinci kata geçiyoruz. Bu kata kesinlikle iç harç koymuyoruz.

İkinci kata geçtiğimizde yufkaları parçalara ayırarak koymaya başlıyoruz. Yufkanın üzerine önce sostan döküyoruz sonra da iç harcımızdan her yere eşit dağılacak biçimde döküyoruz. Bu şekilde tüm yufkaları kullandıktan sonra son kata geldiğimizde ilk koyduğumuz yufkanın kalan kısımlarını böreğin içine doğru katlıyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını böreğin üzerine fırça yardımıyla sürdükten sonra kare dilimler halinde böreği kesiyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 40 dakika pişirdikten sonra ılık olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lavaştan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Lavaştan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Makarnalı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Makarnalı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Hazır Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Güncel

Börek Tarifleri Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifleri Peynirli Tarifi ve Malzemeleri