Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Ispanaklı Börek hafta sonu kahvaltısı için hazırlayabileceğiniz harika bir börektir. Mayalı hamurdan yapıldığı için annelerinizin yaptığı börekler kadar lezzetli börekleri misafirlerinize ve kendi çocuklarınıza rahatlıkla sunabileceğiniz bu tarifi dilerseniz farklı iç harçlarını kullanarak farklı şekillerde de uygulayabilirsiniz.

Mayalı Ispanaklı Börek Malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 3-3,5 su bardağı kadar un
Hamurların arasına koymak için
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
İç malzemesi için
  • 300 gram ıspanak
  • 1 soğan
  • 150 gram peynir
  • 1 haşlanmış patates
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Mayalı Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabımızın içine alıyoruz. İçini havuz gibi açıp içerisine ılık sütü, toz şekeri ve mayayı koyup ilk olarak bunları karıştırıyoruz. Sonra süt, yumurta, tuz ve sıvı yağı da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyoruz. Çok sert olmayan bir hamur elde etmeye özen gösteriyoruz, aksi takdirde açması çok zor olacaktır. Hamuru kabaklı ve geniş bir kabın içine koyup ılık bir ortamda en az yarım saat bekletiyoruz. Bu arada hamur dinlenirken biz de iç harcı hazırlıyoruz.

Ispanağın sadece yapraklarını kullanacağız. Ispanak yapraklarını ayırdıktan sonra ince ince doğrayıp iyice yıkıyoruz. Küpler halinde kesilen soğanları biraz sıvı yağ kullanarak kavuruyoruz. Ispanakları da ekleyip kavurduktan sonra baharatları ekleyip harcı soğutuyoruz. Daha sonra peyniri ve haşlanmış patatesi de parçalayarak harca ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Kabaran hamuru tezgâhın üzerine alarak birkaç kez iyice yoğurup dört eşit parçaya ayırıyoruz. Her hamuru merdane yardımıyla biraz büyüttükten sonra oklava yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Aralarına oda sıcaklığında beklettiğimiz ya da erittiğimiz margarini sürerek üst üste koyuyoruz. Bu hamuru iyice oklava yardımıyla açıyoruz. İncecik bir yufka elde ettikten sonra hamuru ikiye bölüp her iki tarafına da iç harcımızı eşit şekilde dağıtıyoruz.

Bu parçaları uzun bir rulo elde edecek şekilde sarıyoruz. Ruloları yuvarlak tepsimize ortadan başlayarak spiral şeklinde sarıyoruz. Böreğin üzerine yumurta sarısıyla, eritilmiş margarini iyice çırparak sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarana dek pişiriyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Mayalı Ispanaklı Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Börek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Börek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Sini Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sini Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Börek Fırını Türleri ve Özellikleri

Börek Fırını Türleri ve Özellikleri

Güncel

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta

Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta

Börek Sarma Şekilleri

Börek Sarma Şekilleri

Kızartma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kızartma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Malzemeleri ve Tarifi

Su Böreği Malzemeleri ve Tarifi

Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkayla Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkayla Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6