Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Ispanaklı Börek

Mayalı Ispanaklı Börek, hafta sonu kahvaltıları için hazırlayabileceğiniz harika bir börektir. Mayalı hamurdan yapıldığı için, annelerinizin yaptığı börekler kadar lezzetli börekleri misafirlerinize ve kendi çocuklarınıza rahatlıkla sunabilirsiniz. Bu tarifi dilerseniz farklı iç harçlarını kullanarak farklı şekillerde de uygulayabilirsiniz.

Mayalı Ispanaklı Börek Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 3-3,5 su bardağı kadar un

Hamurların Arasına Koymak İçin

  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı

İç Malzemesi İçin

  • 300 gram ıspanak
  • 1 soğan
  • 150 gram peynir
  • 1 haşlanmış patates
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Mayalı Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına alıyoruz. İçini havuz gibi açıp içine ılık sütü, toz şekeri ve mayayı koyup ilk olarak bunları karıştırıyoruz. Sonra süt, yumurta, tuz ve sıvı yağı da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyoruz. Çok sert olmayan bir hamur elde etmeye özen gösteriyoruz, aksi takdirde açması çok zor olacaktır. Hamuru kapaklı ve geniş bir kabın içine koyup ılık bir ortamda en az yarım saat bekletiyoruz. Bu arada hamur dinlenirken biz de iç harcı hazırlıyoruz.

Ispanağın sadece yapraklarını kullanacağız. Ispanak yapraklarını ayırdıktan sonra ince ince doğrayıp iyice yıkıyoruz. Küpler halinde kesilen soğanları biraz sıvı yağ kullanarak kavuruyoruz. Ispanakları da ekleyip kavurduktan sonra baharatları ekleyip harcı soğutuyoruz. Daha sonra peyniri ve haşlanmış patatesi de parçalayıp harca ekleyerek iyice karıştırıyoruz.

Kabaran hamuru tezgahın üzerine alarak birkaç kez iyice yoğurup dört eşit parçaya ayırıyoruz. Her hamuru merdane yardımıyla biraz büyüttükten sonra oklava yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Aralarına oda sıcaklığında beklettiğimiz ya da erittiğimiz margarini sürerek üst üste koyuyoruz. Bu hamuru iyice oklava yardımıyla açıyoruz. İncecik bir yufka elde ettikten sonra hamuru ikiye bölüp her iki tarafına da iç harcımızı eşit şekilde dağıtıyoruz.

Bu parçaları uzun bir rulo elde edecek şekilde sarıyoruz. Ruloları yuvarlak tepsimize ortadan başlayarak spiral şeklinde sarıyoruz. Böreğin üzerine yumurta sarısıyla eritilmiş margarini iyice çırparak sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarana dek pişiriyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Paçanga Böreği Oktay Usta

Paçanga Böreği Oktay Usta

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Güncel

Tavuklu Börek Oktay Usta

Tavuklu Börek Oktay Usta

Güncel

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek Tarifi Hazır Yufkadan

Patatesli Börek Tarifi Hazır Yufkadan