Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri

Börek içi tarifleri, herkesin damak tadına uygun olarak farklı çeşitlerde hazırlanabilen börek içlerinin birkaçını sizlerle paylaşmak istedik. Evde herkesin kolaylıkla elindeki malzemelerle damak tatlarına hitap eden bir iç harç hazırlayarak dilediğiniz böreği yapmanız mümkündür. İster peynirli, ister kıymalı veya arzuya göre sebze çeşitleriyle siz de leziz börek içleri hazırlayabilirsiniz.

Ispanaklı Börek İçi

Ispanaklı Börek İçi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg taze ıspanak yaprağı
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Ispanaklı Börek İçi Nasıl Yapılır?

Ispanaklı börek içi hazırlamaya ilk olarak ıspanak yapraklarını ayıklayarak temizledikten sonra bol suyun altında birkaç su yıkayarak başlayalım. Ardından yıkanan ıspanakları bir süzgecin içine alarak süzülmesini sağladıktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayarak bir kenarda beklemeye bırakalım. Bu arada uygun bir tencereyi ocağa alarak içine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave ederek yağın ısınmasını sağlayalım. Isınan yağın üzerine kabukları soyulduktan sonra incecik kıyılmış kuru soğanı ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Ardından kavrulmakta olan soğanların üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edip salçaları ezerek birkaç kez çevirerek kavurup üzerine doğranmış ıspanakları ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak ıspanakların diriliklerini kaybederek yumuşamasını sağlayalım. Ispanaklar yumuşayarak kendini saldıktan sonra karıştırarak bıraktığı kendi suyunu çekmesi için kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edelim. Ispanaklı iç harcımızı ocaktan almadan hemen önce üzerine yeteri kadar tuz ve 1 çay kaşığı karabiber serpiştirip karıştırdıktan sonra iç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Artık ıspanaklı iç harcımız hazır.

Afiyet olsun.

Patlıcanlı Börek İçi

Patlıcanlı Börek İçi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet çekirdeksiz orta irilikte patlıcan
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 adet olgun domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Patlıcanlı Börek İçi Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı börek içi hazırlığına öncelikle 2 adet patlıcanı alaca olacak şekilde soyarak başlayalım. Ardından alaca soyulan patlıcanları boylamasına şeritler şeklinde keserek tavla zarı iriliğinde doğrayıp acısının çıkması için yarım saat kadar tuzlu suyun içine alarak beklemeye bırakalım. Bu sırada uygun bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ ilave ederek ocağa koyup yağı ısıtalım. Ardından ısınan yağın içine incecik doğranmış kuru soğanları ekleyerek soğanlar renk değiştirene kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine minik minik doğranmış 2-3 adet yeşil biber ve aynı şekilde kabukları soyularak doğranmış domatesleri ilave ederek kavurma işlemimize devam edelim. Diriliklerini kaybeden biber ve domateslerin üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip salçaları da ezerek birkaç dakika kadar kavrulmaya bırakalım. Tuzlu suya bıraktığımız patlıcanların suyunu iyice süzdürüp fazla suyunu avuç içimizde sıkarak tencereye ilave edip karıştırarak pişmeye bırakalım. Patlıcanlar yumuşayarak piştikten sonra üzerine 1 çay kaşığı karabiber ve tuz serpiştirip karıştırarak iç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Patlıcanlı iç harcımız artık hazır.

Afiyet olsun.

Peynirli Börek İçi

Peynirli Börek İçi İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kg çökelek veya yağsız beyaz peynir
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Peynirli Börek İçi Nasıl Yapılır?

Peynirli börek içi hazırlamak için öncelikle yarım kg yağsız beyaz peynirimizi veya çökeleği karıştırma kabımıza ilave ederek başlayalım. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezerek ufaladıktan sonra üzerine yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta akı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiber ilave ederek karışımı iyice karıştırıp harmanlayarak hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynirli Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Şekilleri Nelerdir?

Börek Şekilleri Nelerdir?

Hazır Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Açma Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Patatesli Açma Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kızartma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kızartma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Basit Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Börek Tarifleri ve Malzemeleri