Galeta Unlu Kıymalı Börek Geleneksel Türk mutfağının önemli bir parçası olan börek çeşitleri, günümüzde de büyük bir ilgiyle tüketilmektedir. Özellikle yapımının kolay olması ve hafifliği sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu börek çeşitlerinden biri de galeta unlu kıymalı börektir. Hem sunumu şık hem de lezzetli olan galeta unlu kıymalı böreğin yapımı şu şekildedir: Galeta Unlu Kıymalı Börek Malzemeleri
Galeta Unlu Kıymalı Börek Üzeri İçin
Galeta Unlu Kıymalı Börek Nasıl Yapılır? İlk önce tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Daha sonra doğranmış soğanları ekleyin. Kavrulan soğanların üzerine kıyma ve baharatlarını ekleyin. 3-4 dakika kavurma işlemine devam edin. İç harcını hazırladıktan sonra yufkayı geniş bir tezgâhta açın. Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Bu işlemi tamamladıktan sonra yufkaların üzerine sürmek için sosunu hazırlayın. Sos için; bir kabın içine yoğurt ve sıvı yağı koyarak çırpın. Hazırlamış olduğunuz sosu bir fırça yardımıyla yufkaların üzerine sürün. Sosun üzerine hazırlamış olduğunuz iç harcı koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın ve önceden yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uyguladıktan sonra hazırlamış olduğunuz börekleri önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |