Kremalı Börek Kremalı börek, lezzetiyle öne çıkan ve kremanın böreğe kattığı eşsiz dokudan dolayı büyük beğeni toplayan bir börek çeşididir. Bu özel börek, özellikle sabah kahvaltılarında ve çay saatlerinde sofralarınıza eşlik eden harika bir tattır. Krema, böreğin daha lezzetli ve çıtır çıtır olmasını sağlar. Kremalı börek, ağızda gevrek bir his bırakır ve özellikle özel günlerde ve davetlerde tercih edilir. Bu makalede, kremalı böreğin malzemeleri ve yapılış aşamalarını ayrıntılı bir şekilde ele alacağız. Kremalı Börek Malzemeleri
Kremalı Börek Sosu İçin
İç Malzemesi
Kremalı Börek Nasıl Yapılır? Kremalı börek tarifine ilk olarak ıspanakları ayıklayıp güzelce yıkayarak başlayalım. Ayıklanan ve bol suyla yıkanan ıspanakları doğrama tahtasına alarak küçük küçük doğrayalım. Doğranan ıspanakları bir kaba alarak bir kenarda bekletelim. Kuru soğanların kabuklarını soyarak yemeklik doğrayalım. Ardından soğanları önceden ısıtılmış bir tavada pembeleşinceye kadar kavurup ıspanakları ekleyelim. Ispanaklar hafif kavrulduğunda ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Son olarak tuzu, naneyi, kırmızı biberi, karabiberi ve rendelenmiş peyniri ekleyip güzelce karıştıralım. Küçük bir tepsiye yağ sürelim ve 1 adet yufkayı üzerine serelim. Ardından krema, süt, yumurta ve sıvı yağ ile hazırladığımız sosu yufkanın üzerinde gezdirelim. Diğer yufkayı ikiye bölelim ve yarısını sos malzemesiyle güzelce buladıktan sonra soslanan yufkayı parça parça edip tepsi üzerindeki yufkanın üzerine yayalım. Üzerine ıspanaklı karışımın yarısını ekleyelim. Kalan yufkayı ve ıspanaklı karışımı da aynı şekilde hazırlayarak tepsinin yanlarından fazla olan yufkayı tepsinin içine kapatalım ve kalan sosu da fırçayla yufkaya sürelim. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım. Yufkalar hazır olduğunda, önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırında böreklerin altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkaralım ve soğuyan börekleri dilimleyerek servise sunalım. Afiyet olsun. |