Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Yufka Böreği

Unlu yufka böreği, yapılışı en basit böreklerden biridir. Bu börek, kısa sürede hazırlanabilmesi ve pratikliği ile dikkat çeker. Son derece çıtır bir lezzet sunan bu börek, hem sizi hem de misafirlerinizi etkileyecektir. Doğru kıvamlarla yapılan bu börek, zamanı kısıtlı olanlar için mükemmel bir tariftir. Üstelik böreğin içeriğinde kullanılan peynir, börek sıcakken tüketildiğinde çok daha lezzetli bir tat oluşturur. Unlu yufka böreği, oldukça eskiye dayanan ve ninelerimizin yaptığı çıtır böreklerden biridir. Bu börekler günümüze gelene kadar küçük değişikliklere ve çeşitlere ayrılmıştır. Bu tarifimde sizlere bu böreğin peynirli olanını yapacağım. Peynirli unlu yufka böreği, bence en lezzetli olanıdır. Siz de peynirli olanını yaparak en doğru seçimi yapmış olacaksınız. Kolay gelsin.

Unlu Yufka Böreği Malzemeleri

  • Dört adet yufka,
  • Yarım çay bardağı un,
  • Bir yemek kaşığı sirke,
  • Bir çay bardağından biraz az süt,
  • Yaklaşık 400 gram kadar peynir,
  • Yumurta sarısı ve susam (Susam yerine çörek otu da kullanabilirsiniz.)

Unlu Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Unlu yufka böreği yapmak için öncelikle fırın tepsisini yağlayarak işe başlıyoruz. Fırın tepsisini güzel bir şekilde yağlayın. Zira yağlama işleminin yapılmaması, unlu yufka böreği hazır olsa bile birçoğunun tepsiye yapışarak boşa gitmesine neden olacaktır. Tepsiyi iyice yağladıktan sonra, orta boy bir kap alarak içerisine sıvı yağı, sirkeyi, unu ve sütü ekleyerek birkaç dakika boyunca köpürene ve kıvam alana kadar sürekli çırpıyoruz. Bu şekilde sos kıvamındaki malzemelerimiz hazır hale gelir.

Daha sonra, temiz ve düz bir yüzeye, yani tezgah veya masa üzerine yufkalardan birini serelim. Bu yufkanın üzerine daha önceden hazırlamış olduğumuz süt ve un karışımından bir miktar döküp iyice sürelim ve yedirelim. Bu işlemi ne kadar iyi yaparsak, unlu yufka böreği o kadar lezzetli olacaktır.

Yukarıda yaptığımız işlemin ardından, diğer yufkalardan birini daha alarak sos sürdüğümüz yufkanın üzerine serelim. Aynı soslama işlemini bu yufka için de gerçekleştirelim ve fırça ile iyice yedirelim. Bu işlemin ardından elimizdeki bu soslu yufkayı toplam sekiz parça olacak şekilde bölelim. Şimdi, böldüğümüz parçaların geniş kenarlarına peynirden bir miktar koyarak çok sıkı olmayacak şekilde saralım. Sarma işlemi, sigara böreği gibi olmalıdır.

İşlemleri yarıladık. Şimdi, tüm işlemlerin aynısını diğer yufkalar için de yaparak hazırladığınız börekleri tepsiye dizin. Dizme işlemi sırasında fırının önceden ısınması ve böreği etkilememesi için 190 dereceye ayarlayın ve bu arada böreklerin tamamını tepsiye dizin. Bu işlemi tamamladıktan sonra, yumurta sarısını tüm böreklerin üzerine fırça ile sürerek susam veya çörek otunu serpin. Bu aşamadan sonra, fırınınızda ısındıysa, artık tepsiyi fırına atarak pişmesini bekleyin. Bir süre sonra sık sık kontrol ederek böreğin üzerinin tam olarak pişmesine dikkat edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

3 Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Peynirli Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta