Tavada Kolay Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Tavada Kolay Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Su Böreği

Zamanınız olmadığında lezzetli börekler hazırlama isteğinizi karşılayabilecek niteliklere sahip olan pratik bir börektir. İlk denediğiniz andan itibaren favorileriniz arasına alabileceğiniz bu tarif ile hem misafirleriniz hem de aileniz için leziz atıştırmalıklar hazırlayabilir, çayın yanında rahatlıkla ikram edebilirsiniz. Bu açıdan bu tarifin kurtarıcı nitelik taşıdığını da söyleyebiliriz. Gerçek su böreğini aratmayacak olan bu tarifi mutlaka tarifleriniz arasına eklemelisiniz.

Tavada Kolay Su Böreği Malzemeleri

  • 3 yufka
  • 125 gram margarin
  • 125 gram beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • Soğuk su
  • Sıvı yağ
  • 1 yumurta

Tavada Kolay Su Böreği Nasıl Yapılır?

Peyniri rendeleyip incecik kıydığımız maydanozları da ekleyerek iyice harmanlıyoruz. İç harcımız hazır olduktan sonra margarini eritip içine yumurtayı ekleyip iyice çırpıyoruz. 1 yufkayı düz geniş bir zemine serip fırça yardımı ile yumurta ve yağ karışımını her tarafına iyice sürüyoruz. İkiye ayırdığımız yufkanın üzerine peynirli iç harçtan serpiştiriyoruz. Kesilen ucundan başlayarak rulo şeklinde sardığımız yufkayı büyük bir teflon tavanın ortasından başlayarak spiral şeklinde sarıyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp teflon tavayı doldurduktan sonra üzerine hafifçe bastırıyoruz. Yufkaları çok az geçecek kadar soğuk su ekleyip 5 dakika bekletiyoruz. Bir miktar suyu çeken yufkayı elimizle tutarak fazla olan suyu döküyoruz. Üzerine ve özellikle kenarlarına sıvı yağ gezdirdikten sonra orta ateşte hafif kızarana dek pişiriyoruz. Böreği çevirip her iki tarafını da kızarana dek pişirdikten sonra dilimleyip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Ekstra İpuçları ve Öneriler

  • Yufkaların taze ve ince olmasına özen gösterin. Bu, böreğin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar.
  • İç harcın daha lezzetli olması için beyaz peynir yerine lor peyniri de kullanabilirsiniz. Ayrıca, peynirin tuz oranına göre tuz eklemesi yapabilirsiniz.
  • Margarini eritip yumurta ile çırptığınız karışımı yufkalara eşit bir şekilde dağıtmak, böreğin her yerinin eşit derecede lezzetli olmasını sağlar.
  • Böreği pişirirken tavayı hafifçe sallayarak böreğin tabana yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Servis yaparken böreği dilimlemeden önce birkaç dakika dinlendirirseniz, daha kolay dilimleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

En Güzel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

En Güzel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Tavuklu Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Kurabiye Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Üçgen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri