Açma Börek Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok insan açma böreği evde yapmak yerine hazır olarak dışarıdan almaktadır. Bunun nedeni tabi ki bu böreğin yapılışının zorluğunun yanı sıra birçok malzeme ile yapılmasıdır. Birazdan vereceğim tarif bu böreği zorluğundan dolayı yapamayanlar için biraz pratikleştirilmiştir. Bu nedenle tarifimi okuyarak açma böreği kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan tüm malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir. Açma börek oldukça lezzeti yiyen insanların mutlaka tekrar yediği yiyeceklerdendir. Özellikle akşam çaylarında yiyebileceğiniz en iyi yiyecektir. Fakat kilo problemi olan kişilerin açma böreği biraz daha dikkat ederek yemeleri tavsiye edilmektedir. Çünkü Kalori ve yağ oranı diğer böreklere göre biraz daha yüksektir. Bu nedenle yerken biraz daha ölçüye dikkat ederseniz sizler için çok daha iyi olacaktır. Şimdi bu mükemmel lezzetin tarifinden bahsedelim.
Kullanılacak malzemeler: - Bir tane yumurta,
- İki çay bardağı süt,
- Yarım çay bardağı sıvı yağ,
- Bir tatlı kaşığı tuz,
- Ve bir miktar un
İç malzemeler - 250 gram kıyma,
- Bir demet maydanoz,
- Bir adet domates,
- Birkaç tane biber,
- Tuz ve çeşitli baharatlar,
- Bir miktar sıvı yağ,
- İki adet soğan,
- Ve bir miktar tere yağı
Yapılışı:
Birçok tarifte yaptığımız gibi bir kap içerisinde yumurtayı, sütü, sıvı yağı ve yeteri kadar tuzu ekleyip iyice çırpalım. Biz çırparken yavaş yavaş kap içerisine unu ekleyelim. Biz karıştırmaya devam ederken unu aktardıkça koyulaşacaktır. Artık elinizle hamuru yoğurabilirsiniz.
Daha sonra hamuru 13-15 ayrı parçaya ayıralım. Daha sonra ayırdığımız bezeleri hemen hemen bir tabak büyüklüğünde açalım. Biz açarken bir ara tere yağını iyice eriterek açtığımız bu hamurların üzerine bolca sürelim. Bu bezelerden üç tanesini birleştirdikten sonra yağ sayesinde iyice yapışacaklardır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus en üstteki açtığımız hamuru yağlamamalıyız. Çünkü açmaya devam edeceğiz.
Tüm hamurları tabak büyüklüğünde açarak aralarını yağladıktan sonra toplamda 5 üçlü hamurumuz olacaktır. İşte bu aşamada açma börek için iç hazırlamalıyız. Kıymalarısuyunu çekene kadar kısık ateşte için için pişirelim. Daha sonra ise Soğan, biber ve domatesleri ince ince doğrayarak sıvı yağ ile karıştıralım ve kıymaya ilave edelim. İyice karıştıralım ve kapatmaya yakın maydanozu da doğrayalım. Artık iç malzememiz hazır.
Şimdi üçerli olarak ayarladığımız 5 hamuru iyice büyüyene kadar açalım. Bu işlemi ne kadar yapabilirseniz yapın iyice büyüsün. Daha sonra bu hamuru kenarlarından dörde katlayalım ve dörde bölelim. Daha sonra böldüğümüz yufka üzerine kıymalı iç malzemesinden ekleyerek çok sıkmadan sigara gibi saralım.
Bu böreklerin üzerini yağ ile iyice yağlayalım ve tepsiye yerleştirelim. Bu işlemi yaparken fırını ısınması için açın ve 200 dereceye ayarlayalım. Sonuçta toplam 20 adet börek elde edeceksiniz siz kişi sayısına göre orantılı olarak malzemeleri arttırarak daha fazla açma börek yapabilirsiniz. Sıcak sıcak yenilince çok daha lezzetli olmaktadır. Son Güncelleme : 27.11.2018 10:26:11 Açma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Açma Börek" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | El Açması Ispanaklı Börek | El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecekleri bu tarif, sebze severler için de vazgeçilmez bir tattır. Böreğin iç malzemesinde olan... |  | Büzgülü Börek | Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak ta bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında peynirin yanında, patates, mantar, ıspanak, kıyma gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Her ... |  | Börek Yapımı | Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi bir çok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile y... |  | Elde Açma Pırasalı Börek | Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan b... |  | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmazelin tariflerine bayılıyorum. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle kadında cevher var tariflerini y... |  | Çiçek Börek | Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı yapabilirsiniz. Çiçek böreği hamuru için malzemeler:5 Su bardağı un1 Adet yumurta1 Tat... |  | Börek Şekilleri | Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değ... |  | Bal Kabaklı Börek | Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında börek ve tatlı olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Malzemeler: 2 adet yufka 2 dilim bal kab... |  | Börek Nasıl Yapılır | Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işlerine olduğumuz düşkünlüğümüzden dolayı börekler çoğu kimseler tarafından haftada mutlaka bir... |  | Bulgurlu Börek | Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle hazırlandığından, böreğin lezzeti de farklılaşıyor. Eğer bulgurlu böreği daha önceden yemediyseniz,... |  | Börek Çörek Tarifleri | Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özelli... |  | Börek Çeşitleri | Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. Damak tadına göre peynirlisi kıymalısı patateslisi sebzeli olanları yapılabilir. Börek çeşitle... | | | Balkabaklı Börek | | Cevizli Börek | | Çarşaf Böreği | | Börek Tarifleri Yufka | | Çiğ Börek | | Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek | | Çi Börek | | Boşnak Böreği | | Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta | | Bayat Ekmek Böreği | | Açma Börek | | Çiğ Börek Nasıl Yapılır | | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta | | Börek Milföy Tarifleri | | Değişik Börek Tarifleri | | Börek Hamuru Nasıl Yapılır | | Börek Yapmanın Püf Noktaları | | El Açması Pırasalı Börek Tarifi | | El Açması Ispanaklı Börek | | Büzgülü Börek | | Börek Yapımı | | Elde Açma Pırasalı Börek | | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | | Çiçek Börek | | Börek Şekilleri | | Bal Kabaklı Börek | | Börek Nasıl Yapılır | | Bulgurlu Börek | | Börek Çörek Tarifleri | | Börek Çeşitleri | Popüler İçerik | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta , Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski za... | Börek Milföy Tarifleri Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan , dondurulmuş, yağlı hamur parçaları... | Değişik Börek Tarifleri Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hemde lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına ya... | Börek Hamuru Nasıl Yapılır Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını ... | Börek Yapmanın Püf Noktaları Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski... | El Açması Pırasalı Börek Tarifi El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu o... | |