Krepli Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Krepli Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Avcı Böreği, kıymalı yerine tavuklu harç ile de yapılabilen oldukça lezzetli bir börek çeşididir. Avcı böreği ayrıca, özel davetlerin ve düğün organizasyonlarında ara sıcakların da vazgeçilmezidir. Bu sebeple de bu yazımda sizler için krepli avcı böreğinin yapılışını yazdım. Bu iştah kabartan böreği denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin.

Krepli Avcı Böreği Malzemeleri

Krep Hamuru için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • Tuz
İç harcı için
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet kapta biber
  • Yarım adet kuru soğan
  • Yemek kaşığı haşlanmış bezelye
  • Karabiber
  • Biberiye
  • Zencefil
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Pişirmek için
  • 1 adet yumurta
  • Mısır unu
  • Sıvı yağ
Sosu Hazırlamak için
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay bardağı domates suyu
  • Kekik
Krepli Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

Krepli avcı böreğinin krep hamurunu hazırlamak derin bir kap içerisine un, yumurta ve süt iyice çırpılır. Bir tava içerisine çok az sıvıyağ koyularak, hazırlanmış olan karışımdan bir kepçle eklenir ve ara ara çevrilerek pişirilir. İç harcını hazırlamak için bir tava içerisine çok az sıvı yağ koyulur ve üzerine önceden küçük doğranmış soğan eklenerek, pembeleşinceye dek kavrulur. Kavurma işleminden sonra soğanlara önce kıyma eklenir ve biraz daha kavrulur. Daha sonra, yıkanıp ince ince doğranmış biberler ile bezelye ve baharatlarda eklenip karıştırarak kavurma işlemine son verilir. Kreplerin bir ucuna önceden hazırlanmış ve soğumuş olan iç harçtan yaklaşık 2 çorba kaşığı koyulur ve kenarları içe doğru katlanarak rulo olacak şekilde sarılır. Tüm kreplere aynı işlemler yapıldıktan sonra, bir kâse içerisine yumurtalar kırılıp çırpılır. Krepler önce yumurtalara sonra da mısır ununa batırılır. Tavaya sıvıyağ koyularak iyice kızdırılıp, hazırlanan krepli avcı börekleri ara ara çevrilerek iyice kızartılır. Kızaran börekler servis tabağına alınır. Sos malzemesi için, ayrı bir tavaya zeytinyağı ile salça koyulur ve iyice kavrulduktan sonra domates ve kekik eklenerek pişirilir. Hazırlanan sos, servis tabağındaki avcı böreklerinin yanına koyularak sıcak olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.

Krepli Avcı Böreği Yorumları

soru

Cennet Ayhan

26 Nisan 2024 Cuma

Çocuklarım krepli avcı böreğini çok seviyorlar. Bende bu börek türünü sık sık yapıyorum. Ancak son zamanlarda böreğim biraz kalınca taş gibi sert oluyor. Yumuşak bir börek kıvamı nasıl elde edebilirim? Hanımlar yardımcı olursanız sevinirim.

Cevap yaz
cevap

Emir Can

26 Nisan 2024 Cuma

Hamurunuzun içine süt katmayı deneyebilirsiniz, veya hamuru tam mayalanmadan, beklemeden yapıyor olabilirsiniz, ona dikkat ederek bir kez daha deneyin. Daha yumuşak olacağına emin olabilirsiniz.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumuşak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Patatesli Gül Böreği Oktay Usta

Patatesli Gül Böreği Oktay Usta

Güncel

Yufkalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Güncel

Kürt Böreği Nasıl Yapılır?

Kürt Böreği Nasıl Yapılır?

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kalıbında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kalıbında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Fırını Türleri ve Özellikleri

Börek Fırını Türleri ve Özellikleri

Üç Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Üç Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri