Baklavalık Yufka ile Börek Evde çıtır çıtır bir börek yapmak istediğiniz zaman kullanabileceğiniz leziz tariflerden biri baklavalık yufka ile börek olabilir. İnce yufkadan yapılıyor olması sebebiyle daha lezzetli bir hale gelen bu böreklerde çeşitli iç malzemeler kullanabilmeniz de mümkündür. Bu açıdan çocuklarınız ve misafirleriniz için damak tadınıza uygun börekler hazırlamak için bu tarifi kullanabilirsiniz. Baklavalık Yufka ile Börek Malzemeleri
Baklavalık Yufka ile Börek Nasıl Yapılır? Öncelikle, dilediğiniz iç malzemesini hazırlayın. Ardından baklavalık yufkaları ıslatmak için kullanacağımız sıvı karışımı hazırlıyoruz. Bunun için soda, sıvı yağ ve sütü bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. İlk yufkayı düz bir zemine seriyoruz. İkinci yufkayı da üzerine serip sıvı karışımdan fırça yardımıyla sürüyoruz. Üçüncü yufkayı da üzerine seriyoruz ve yine sıvı karışımdan sürerek ıslatıyoruz. Dördüncü yufkayı bu üç yufkanın üzerine serdikten sonra sıvı karışımdan sürüp, iç harcımızdan sadece baklavalık yufkanın uzun kenarına kalın bir şerit halinde seriyoruz ve dört yufkayı kullanarak rulo halinde sarıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp fırın tepsisine yerleştirdikten sonra dört parmak kalınlığında dilimliyoruz ve kalan sıvı karışımı her yufkaya eşit olacak şekilde döküyoruz. Yufkalar sıvıyı iyice çeksin diye 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Dinlenen böreği dolaptan çıkardıktan sonra üzerine bir yumurtayı çırpıp sürüyoruz. Dilerseniz üzerine çörek otu veya susam da serpiştirebilirsiniz. Daha sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırının orta gözüne tepsimizi koyup üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Ekstra Bilgiler Böreğinizi daha da lezzetli hale getirmek için farklı iç malzemeler kullanabilirsiniz. Örneğin, peynirli, ıspanaklı, patatesli veya kıymalı iç harçlar hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, böreklerin üzerine süreceğiniz yumurtaya biraz yoğurt ekleyerek daha yumuşak ve parlak bir yüzey elde edebilirsiniz. Fırınınızın pişirme süresi değişebilir, bu yüzden böreklerin üzeri kızarana kadar kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet Olsun. |
Temirhan
19 Temmuz 2024 CumaEvde çıtır çıtır bir börek yapmak için baklavalık yufka kullanmak gerçekten iyi bir fikir mi? Özellikle soda kullanarak böreğin daha lezzetli olmasını sağlayabilir miyim? Buzdolabında bekletmek böreğin dokusunu nasıl etkiler?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaTemirhan bey, baklavalık yufka kullanmak çıtır çıtır bir börek için gerçekten harika bir fikir. Soda kullanmak da böreğe ekstra bir lezzet ve hafiflik katabilir. Buzdolabında bekletmek ise böreğin dokusunu biraz daha yoğun ve lezzetini daha oturmuş hale getirebilir. Ancak, böreği pişirdikten sonra bekletmek yerine hemen tüketmek çıtırlığını koruması açısından daha iyi olabilir. Afiyet olsun!