Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patates, birçok kişinin zevkle yediği ve yemeklerinde, salatalarında sıkça kullandığı bir gıdadır. Pratik bir şekilde soyulup hazırlanması ve ocakta kaynatılarak haşlanması, patatesin vazgeçilmez ve sürekli tüketilen gıdalar arasında olmasını sağlamaktadır. Yufkanın pratikliği ile buluşunca daha da lezzetli olan bu gıdalar, daha fazla tüketilmektedir. Şimdi yufka ile patatesi karıştırarak börek yapalım.

Yufkadan Patatesli Börek İçin Gerekli Malzemeler

Yufkalar İçin
  • 4 adet yufka,
  • 2 adet yumurta sarısı,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • Bir miktar susam veya çörek otu,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ.

Harcı İçin
  • 4 adet haşlanmış patates,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber.

Yufkadan Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesli harcı hazırlayalım. Dört adet patatesi orta boy bir tencereye koyup, üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayalım. Haşlanan patatesleri soğuyunca soyup çatalla ezelim. Ezdiğimiz patatesleri geniş bir kaba alalım ve üzerine iki yemek kaşığı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı pul biber ilave edelim. Yarım demet maydanozu yıkayıp ince ince doğrayarak patateslerin üzerine ekleyelim ve tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Hazırladığımız harcı bir kenara bırakalım ve börek hazırlığına geçelim.

Bir su bardağı süt ve bir adet yumurtayı bir kaba koyup iyice çırpalım. Yufkaları temiz bir mutfak tezgahında ikiye keselim. Yufkanın düz tarafını kendimize doğru çevirip, hazırladığımız süt ve yumurta karışımını bir fırça veya peçete yardımıyla yufkanın her yerine sürelim. Yufkanın üzerine patatesli harçtan bir miktar koyarak yufkayı sıkı sıkı, ancak yırtılmayacak şekilde rulo saralım. Sardığımız ilk yufkayı, altını sıvı yağ ile yağladığımız tepsinin ortasına kendi etrafında sararak gül böreği şeklini verelim.

Kalan diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım. Hazırladığımız börekleri tepsiye yerleştirdikten sonra, süt ve yumurta karışımına iki adet yumurta sarısını ekleyip çırpalım. Hazırladığımız karışımı böreklerin üzerine fırça veya peçete yardımıyla sürelim. Üzerine bir miktar susam veya çörek otu serpelim. Önceden ısıttığımız fırında, 180 santigrat derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık yarım saat pişen böreği fırından çıkardıktan on dakika sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yufkadan Patatesli Börek Yorumları

soru

Pelin

25 Mayıs 2024 Cumartesi

Eşim akşam çayın yanına patatesli börek istedi. Ben genellikle patates haşlayıp yasa kavurdıktan sonra milföy hanurunun arasına koyup fırında pişiriyordum. Milföy hamurum kalmadığı için evde sabah aldığım yufka var. Yufkadan patatesli börek yapsam aynı çıtırlığı nasıl sağlayabilirim? Yufkadan patatesli böreğin hamur olmasını istemiyorum. Püf noktası nedir acaba?

Cevap yaz
cevap

Admin

25 Mayıs 2024 Cumartesi

Pelin hanım,

Yufkadan patatesli börek yaparken çıtırlığı sağlamak için birkaç püf noktası önerebilirim. İlk olarak, böreğin iç harcını hazırlarken patateslerin fazla suyunu iyice süzün ve harcı çok sulu yapmamaya özen gösterin. Yufkaları kullanmadan önce aralarına sürmek için bir sos hazırlayabilirsiniz. Bu sos genellikle süt, sıvı yağ ve yumurta karışımından oluşur. Bu karışım yufkaların çıtır olmasını sağlar. Ayrıca, böreği fırına vermeden önce üzerine de bu sosu sürerseniz daha iyi sonuç alırsınız. Fırını önceden ısıtıp börekleri yüksek ısıda pişirirseniz, dışı daha çıtır olur. Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Makarnalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pırtık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırtık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pazılı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pazılı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Börek Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Böreği Tarifi ve Malzemeleri