Tatar Böreği Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Tatar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatar Böreği, Erzurum'un yöresel tatları arasında yer alan ve hamur işlerinden hoşlananlar için ideal bir lezzettir. Sofralarınızın vazgeçilmezleri arasına alabileceğiniz bu börek, hem ailenize hem de misafirlerinize sunabileceğiniz doyurucu bir tarif olarak öne çıkar. Ayrıca çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz bir börektir.

Tatar Böreği Malzemeleri
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar ılık su
Harcı için
  • 300 gram kıyma
  • 3 soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
Üzeri için
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
Tatar Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak böreğimizin hamurunu hazırlıyoruz. Hamur yoğurma kabının içine unu alıp tuzu ve şekeri ekleyerek karışımı harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açtıktan sonra içine 1 paket kuru mayayı alıp önce sütü sonra ılık suyu ekleyerek karıştırıyoruz. Sıvı yağı da ekledikten sonra hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamurun iyice mayalanmasını sağlamak için ılık süt içinde kuru mayayı bekletebilirsiniz. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra dinlenmesi için üzerini nemli bir bezle örtüp bekletiyoruz.

Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için öncelikle tavaya sıvı yağ koyup incecik doğranmış soğanları kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar kavrulunca kıymayı ve önceden haşlanmış olan pirinçleri de ekliyoruz ve kıymanın rengi değişene dek kavuruyoruz. Tuzu ve karabiberi ayarladıktan sonra iç harcımız hazır olacaktır. Ocaktan aldığımız iç harcı biraz soğuması için kenara alıyoruz.

Dinlenmiş olan hamurumuzu bir iki tur daha yoğurduktan sonra iki parçaya bölüyoruz. Hamuru dinlendirdikten sonra yoğurmazsanız maya sebebi ile ortaya çıkan gaz hamurunuzda kalacaktır ve bu da hoş olmayan bir tat verecektir. İlk hamur bezesini alıp biraz un kullanarak fırın tepsisinin boyunda bir hamur açıyoruz. Açtığımız hamuru yağlanmış olan tepsiye aldıktan sonra içine hazırladığımız harcın tamamını kalın bir tabaka olacak biçimde tepsinin her tarafına dağıtıyoruz. İkinci hamuru da tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra harcın üzerini tamamen kapatıyoruz.

Tepsinin kenarlarından bastırarak iç harcın hamurlar arasında kalmasını sağlıyoruz. Oda ısısında eritmiş olduğumuz ya da ocakta erittiğimiz tereyağını hamurun üzerine her yer yağlanacak şekilde döküyoruz. Sonra da 1 yumurtayı çırpıp hamurun üzerine sürüyoruz. 180 derecede önceden ısıtmış olduğumuz fırına tepsimizi aldıktan sonra üzeri tamamen kızarana dek böreği pişirip ılık olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Tatar Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çıtır Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Oktay Usta

Tavuklu Börek Oktay Usta

Soğanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muska Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Muska Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Portakal Ağacı

Sodalı Börek Portakal Ağacı

Sigara Böreği Çeşitleri Nelerdir?

Sigara Böreği Çeşitleri Nelerdir?

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri