Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ börek, oldukça lezzetli olan ve oldukça pratik olan börek çeşitleri arasında yer almaktadır. Acil yemeklerin yanına yapılabilir ya da akşam çaylarında, sabah kahvaltılarında yapılarak lezzete lezzet katılabilir. Özellikle çocuklu annelere tavsiye etmekteyim. Çünkü hem doğal hem de kendi ellerinizle yapmış olduğunuz temiz ve hijyen açısından içiniz rahat etmektedir. Çocuklar genelde evde yemek tüketmeyip okulda fastfood türü yiyecekler tüketmektedir. Bu da çocuklarımız için sağlıklı olmayıp hem de güven açısından çok da güvenli olmamaktadır. Fakat özel ve ani bir misafiriniz olur pratik bir börek yapmanız gerekir hemen hızlı bir şekilde hazırlayıp lezzeti damaklarda bırakabilirsiniz.

Çiğ börek tarifi Malzemeleri
  • 250 kg kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığından az karabiber,
  • 1 çay bardak su,
Hamur malzemeleri
  • 4 su bardağı un,
  • Bir tatlı kaşığı (Silme) tuz,
  • Su.
Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine un, tuz ve su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar karıştırarak hamuru yoğuralım. Daha sonra başka bir kabın içerisine soğanları rendeleyerek, üzerine kıymayı, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyip iyice karıştırarak iç harcımızı hazır hale getirelim. Hazırlanan hamurdan ceviz kadar parçalar alarak bir tabak boyunda açarak daireler oluşturulur. Ayrı bir yerde hazırlanan harcımız ise açılan dairesel hamurun içerisine ince bir şekilde serin. Hamurun bir tarafı boş bırakılır. Boş bırakılan tarafı harç sürülen tarafın üzerine kapatılır. Bir de harcın pişerken dışarı çıkmaması için bir tak yardımı ile kenarlarına basılarak ya da kapatma tırtılı ile kesilir. Hazırlanan çiğ börekleri, daha önce derin bir tencerede kızdırdığımız 3 su bardağı yağın içerisine atılarak her iki tarafını da hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Fakat bu böreğin en dikkat edilmesi gereken püf noktası ise mümkün ise bir kazanda ve kuvvetli ateşte pişirilmelidir. Bir de böreğin pişerken çok yağ emmemesi için harç koyulmadan hamurun unu iyice silkelenmelidir.

Fakat bu börek adı duyulunca gerçekten çiğ diye düşünülüp ürperen kişiler mutlaka yemenizi tavsiye etmekteyim. Ayrıca kolesterol seviyesinde sorun olan kişilere çok da tavsiye etmemekteyim çünkü bu börek sırf yağ içerisinde piştiğinden dolayı oldukça yağlı olmaktadır. Bu da demek oluyor ki kolesterol seviyesi mutlaka oynama göstermektedir. Bu nedenle kolesterol rahatsızlığı olan kişilere daha hafif börekler tavsiye etmekteyim.

Çiğ Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sodalı Börek Portakal Ağacı

Sodalı Börek Portakal Ağacı

Sigara Böreği Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Patatesli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Paçanga Böreği Oktay Usta

Paçanga Böreği Oktay Usta

Güncel

Börek Tarifleri Yufka

Börek Tarifleri Yufka

Güncel

Nefis Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Nefis Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Üçgen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Tarifi Oktay Usta

Sigara Böreği Tarifi Oktay Usta

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Börek Milföy Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Milföy Tarifleri ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Üç Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Üç Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kırpık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kırpık Börek Tarifi ve Malzemeleri