En Güzel Börek Tarifleri ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

En Güzel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

En güzel börek tariflerimizle siz de acil olarak ağırlayacağınız konuklarınız için hem çok leziz hem de yapımı oldukça kolay olan bu harika tariflerimizi hazırlayarak kendinize ve konuklarınıza harika bir börek şöleni sunarak damakları şenlendirebilirsiniz.

Kıymalı Çıtır Börek

Kıymalı Çıtır Börek İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 kg hazır yufka
Sosu İçin
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
İç Harcı İçin
  • 300 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 4-5 adet sivri biber
  • 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam kadar ince kıyılmış maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
Üzeri İçin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yeteri kadar çörek otu ve susam
Kıymalı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı çıtır börek hazırlığımıza öncelikle iç harcımızı hazırlayarak başlayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince kıyım doğrayalım. Ardından sivri biberleri minik minik doğrayarak hazır hale getirdikten sonra uygun bir tavayı ocağa alarak içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyerek önce yağı kızdıralım ve kızan yağın içine kıyılmış soğanları ekleyerek soğanlar renk değiştirinceye kadar kavuralım. Doğranmış sivri biberleri soğanlarla buluşturup birkaç kez çevirelim. Sonrasında üzerine kıymamızı ekleyerek kıyma bıraktığı kendi suyunu çekinceye kadar kavuralım. Kavrulan harcımızın üzerine 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık, baharatlar, 1 tutam ince doğranmış maydanoz ve tuz ilavesiyle lezzetlendirip karıştırarak iç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Ardından böreğimizin sosu için karıştırma kabımıza yarım su bardağı yoğurt, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı yoğurt ve 3 adet yumurtamızı kırarak elde edilen karışımı iyice karıştırıp çırparak sosumuzu hazır edelim.

Daha sonra böreğimizi hazırlamak için 1 adet yufkayı tezgâhımızın üzerine düzgün bir şekilde serip bir kepçe yardımıyla hazırladığımız sostan döküp yufkanın tamamını sosla kaplayalım. Ardından ikinci yufkamızı sosa bulanmış yufkanın üzerine sererek tekrar aynı şekilde yufkaya sosumuzdan dökerek yayalım. Ardından sosa bulanmış yufkaları tıpkı sigara böreğinde olduğu gibi sekiz eşit parçaya üçgen şeklinde keselim. Kesilen üçgen parçaların geniş kenarlarına iç harcımızda yeteri kadar eşit şekilde koyalım ve üçgenlerin her birini iç malzemenin üzerine kapatarak fazla sıkıştırmadan rulo halinde saralım. Sardığımız çıtır börekleri yağlanmış fırın kabımıza yan yana sıralayalım. Diğer kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak tepsimizi dolduralım. Hazır hale gelen böreğimizin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu ile süsleyerek 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartarak sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü Yufka Böreği İçin Gerekli Malzemeler
  • 6 tane milföy hamuru
  • 3 tane yufka
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar yoğurt
  • 1 şişe sade maden suyu
İç Harcı İçin
  • 250 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 2 kahve kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
Milföylü Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Milföylü yufka böreğimizin öncelikle iç harcını hazırlamak için tavamızı ocağa alarak içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağımızı ilave ederek yağımızı ısıtalım. Isınan yağın üzerine soyularak ince ince doğranmış kuru soğanları ilave ederek soğanlar renk değiştirinceye kadar kavrulmasını sağlayalım. Kavrulan soğanların üzerine 250 kıymayı ekleyerek kıyma suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurup üzerine baharatları, bir miktar ince doğranmış maydanozları ve yeteri kadar tuz ilave ederek iç harcımızı karıştırarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım. İç harcımız soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz içimizi ekleyip karıştırarak bir kenarda bekletelim.

Daha sonra böreğimizin sosu için uygun bir kabın içine 1 şişe sade maden suyu, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 3 tane yumurta kırarak sosu iyice karıştırarak çırpalım. Ardından fırın tepsimizin tabanını bolca yağlayarak ilk yufkayı yerleştirerek üzerine hazırlanmış sostan gezdirerek dökelim ve üzerine ikinci yufkamızı yerleştirip sos gezdirelim. Önceden hazırladığımız iç harcımızı sos dökülmüş yufkanın üzerine dökerek yayalım. Ardından son yufkayı da iç harcın üzerine yaydıktan sonra tekrar sos gezdirelim. Böreğimizin üzerine 6 adet milföyleri yan yana yerleştirerek son yufkanın üzerini tamamen kapatalım. Daha sonra milföy hamurlarının tam ortasından keserek böreğimizi henüz pişmeden dilimleyelim. Ardından kalan sosu milföylerin üzerine gezdirerek döktükten sonra tepsimizi sallayarak sosun alt kısımlara ulaşmasını sağlayalım. Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtarak böreğimizi fırına vererek kızarana kadar pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği İçin Gerekli Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 300 gr beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu
Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Peynirli tepsi böreği hazırlamak için öncelikle iç harcını hazırlayalım. Beyaz peyniri bir kaba ufalayalım ve üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştıralım. Ardından böreğimizin sosu için bir kapta süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpalım.

Fırın tepsisini yağlayarak ilk yufkayı serelim ve üzerine hazırladığımız sostan dökelim. İkinci yufkayı da serip tekrar sos dökelim. Üçüncü yufkayı serdikten sonra peynirli harcımızı eşit şekilde yayalım. Kalan yufkaları da aynı şekilde serip aralarına sos dökelim. En son yufkayı serdikten sonra böreği dilimleyelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı Kol Böreği İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Sosu İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu
Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Ispanaklı kol böreği hazırlamak için öncelikle iç harcını hazırlayalım. Ispanakları iyice yıkayıp doğrayalım. Kuru soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım. Üzerine ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra beyaz peyniri ekleyip karıştıralım.

Böreğimizin sosu için bir kapta süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağı çırpalım. İlk yufkayı tezgaha serip üzerine sostan sürelim. İkinci yufkayı da üzerine serip tekrar sos sürelim. Hazırladığımız ıspanaklı harcı yufkanın üzerine eşit şekilde yayalım. Yufkayı rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştirelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim.

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mantarlı Börek Oktay Usta

Mantarlı Börek Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Börek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Güncel

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta