Patatesli Börek İçi Patatesli börek içi, hemen her kadının kendisine göre hazırlamış olduğu bir iç malzemesidir. Kimi, kolay olsun diye baharatlarla tatlandırılmış haşlanmış patatesi kullanmanın yeterli olduğunu düşünse de, börekte kullanılacak olan patatesli harcın daha lezzetli olması için farklı tarifler denemeniz daha doğru olacaktır. Börek için hazırlanan iç malzemelerinin böreğe asıl tat veren kısım olduğu düşünüldüğünde, iç malzemesi hazırlama konusunda daha özenli davranmak gerekir. Böreklerinizde kullanabileceğiniz lezzetli bir iç harcı için size sunduğumuz tarifi kullanabilirsiniz. Bu tarif sayesinde ailenize ve misafirlerinize daha lezzetli börekler hazırlayabilirsiniz. Patatesli Börek İçi Malzemeleri
Patatesli Börek İçi Nasıl Yapılır? Kabuklarını soymadan iyice yıkadığımız patatesleri bir tencere kaynar suyun içinde hafif diri kalacak biçimde haşlıyoruz. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup patatesleri eziyoruz. Birçok kişi patateslerin daha hızlı haşlanması için onları soyup küpler halinde doğradıktan sonra tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlamayı tercih eder. Ancak bu yöntemle yapılan iç harcı daha sulu olacağı için börek için iç malzemesi olarak kullanmaya elverişli olmayacaktır. Bu yüzden patatesleri kabuklarını soymadan ve bütün olarak haşlamak daha doğru olacaktır. Patatesler haşlanıp ezildikten sonra bir tavaya zeytinyağını alıp çok ince şekilde küpler halinde doğradığımız soğanı hafif pembeleşene dek kavuruyoruz. Daha sonra kavurduğumuz soğanları ocaktan alıp derin bir karıştırma kabında olan patateslerin içine döküyoruz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları da ekledikten sonra iyice tüm malzemeler birbirine karışıp kırmızı pul biber de rengini biraz patatese verene kadar karıştırıyoruz. Daha kırmızı bir iç harç için soğanları kavururken üzerine bir tatlı kaşığı salça eklemeniz yeterli olacaktır. İç harcınız iyice karışınca börekte kullanıma hazır hale gelecektir. |