Top Börek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Top börek, hem görsel hem de lezzetli bir börek türüdür. Adı gibi top şeklinde olan bu börek, kahvaltılarınızda veya özel davetlerinizde farklı bir şeyler hazırlamak istediğinizde size yardımcı olacak bir tariftir. Börekleri hazırladığınızda galeta ununa bulamadan önce derin dondurucuya koyarak saklayabilirsiniz. Böylece her an gelecek misafirlere karşı oldukça güzel bir ikramlık olur. Vereceğimiz tarifin ölçülerini artırabilirsiniz. 3 adet yufkadan 20-25 börek çıkmaktadır. Bu size ölçü olabilir. Şimdi birlikte top börekleri hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Top Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka (Yaklaşık 20-25 börek çıkar)
  • 1 paket süt kreması veya süt
  • 2 su bardağı galeta unu
  • İç harcı için 250 gram kıyma
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz, karabiber ve kimyon

Top Börek Nasıl Yapılır?

Hazırlıklarımıza ilk önce böreğin iç malzemesini hazırlamakla başlayalım. İnce doğranmış kuru soğanı yağın içinde biraz soteledikten sonra, içine kıymayı ilave edelim. Kıymanın pişmesine yakın içine dövülmüş sarımsakları, karabiberi, kimyonu ve tuzu ekleyerek ocağı kapatalım. İç malzemesini soğuması için kenarda bekletelim.

Şimdi uygun bir yere, geniş bir tepsiye 3 adet yufkayı üst üste koyalım. Bunların üzerine süt kremasını veya sütü dökelim. Yufkaların her tarafları ıslanmalıdır. Bundan sonra yufkaları artı şeklinde dört parçaya bölün. Her parçayı üçgen olarak beşe bölün. Aynı sigara böreği yapar gibi, ancak küçük dar parçalar olacak. Yufkaların büyüklüğüne göre 20-25 parça çıkabiliyor.

Bundan sonra her yufka parçasının geniş kısmına, yani yine sigara böreğinde olduğu gibi, iç harcından koyun. Yufkayı bu sefer zigzag yaparak sarmaya başlayın. Aynı adı gibi top şekline geliyor. Bunu daha sonra avucunuzda sıkarak, iyice topa benzemesini sağlayın. İşte bu aşamada dilerseniz top börekleri derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Hemen pişirmek istediklerinizi bir kasede çırptığınız yumurtaya bulayın. Daha sonra her tarafını galeta ununa batırın. Bunları yağlanmış fırın tepsisine dizerek, daha önceden ısıttığınız fırında pişirin. Gerçekten nefis böreklerden biridir. Özel bir börek yapmak isteyenlere tavsiye ederiz. İsterseniz iç harcında erimeyen bir peynir türü ya da patatesli harç kullanabilirsiniz. Kahvaltıda servisi yaparken veya ikramınız sırasında top börekleri çöp şişe takarak, üzerine çeri domates geçirebilirsiniz. Güzel ve hoş bir sunum olduğu kadar iştah açıcı olacaktır.

Afiyet olsun.

Top Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Paçanga Böreği Oktay Usta

Paçanga Böreği Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hazır Baklava Yufkasından Börek

Hazır Baklava Yufkasından Börek

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Makarnalı Börek Oktay Usta

Makarnalı Börek Oktay Usta

Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta

Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta

Güncel

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavada Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Dondurulmuş Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kayık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kayık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Allı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Allı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri