Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?
23 Temmuz 2024

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?


Ispanaklı kol böreği, ilk aşamada karmaşık gibi görünse de, yapımı oldukça basit bir börek tarifidir. Bir kere denedikten sonra, tecrübe açısından oldukça kolay olduğu anlaşılacaktır. Lezzetiyle vazgeçilmez olan ıspanaklı kol böreği tarifi aşağıda detaylı şekilde verilmiştir:

Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 2-3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı az yağlı beyaz peynir
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • 1 adet soğan
  • 500 gram ıspanak

Yapılış Aşamaları

Ispanakları bol suyla iyice yıkayın. İnce ince doğradıktan sonra bir kap içerisinde hazır hale getirin. Bir tava ısıtın ve soğanı ince ince doğrayarak tavaya ekleyin. Tava içerisine yağ ekleyerek soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından ince doğranmış ıspanakları tavaya ekleyin. Ispanakların renkleri değişene kadar kısık ateşte pişirin. Ispanakların içerisine tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane gibi baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Karışım hazır olduktan sonra ateşten alın ve soğuması için kenara koyun. Bu esnada beyaz peyniri de harcın üzerine ekleyin.

Bir derin kap alın ve içerisine süt, yoğurt, yağ ve yumurtayı ekleyerek iyice çırpın. Masa üzerine yufkaları serin. Hazırladığınız süt ve yağ karışımını yufkaların üzerine dökerek fırça ile güzelce yedirin. Daha sonra yufkaları orta kısma doğru kapatın ve hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkaların üzerine yayın. Yufkanın kenarlarında biraz boşluk kalacak şekilde harcı dökün ve yufkayı rulo şeklinde sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra yağlanmış tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılmış fırını 180 dereceye ayarlayarak börekleri pişirin. Yufkaların üzeri kızarana kadar pişmesini bekleyin. Pişen börekleri fırından çıkararak dilimleyin ve servis tabaklarına alın. Böreğiniz artık servise hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Beybars

23 Temmuz 2024 Salı

Bu ıspanaklı kol böreğini yaparken yufkaların üzerine sürdüğüm süt ve yoğurt karışımının miktarını nasıl ayarlamalıyım? Çok fazla mı sürdüm acaba, yoksa az mı geldi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Beybars, ıspanaklı kol böreği yaparken yufkaların üzerine sürdüğün süt ve yoğurt karışımının miktarını ayarlamak biraz deneme-yanılma gerektirebilir. Ancak genel bir kural olarak, yufkaların her tarafını hafifçe nemlendirecek kadar sürmek yeterli olur. Çok fazla sürdüğünde yufkalar fazla ıslanıp yumuşayabilir ve börek istediğin kıvamda olmayabilir. Az sürdüğünde ise yufkalar kuru kalabilir ve börek sert olabilir. Yufkaların her yerine eşit miktarda sürdüğünden emin olman yeterli olacaktır. Umarım bu küçük ipucu ile harika bir kol böreği yapabilirsin! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Güncel

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Böreği Oktay Usta

Kabak Böreği Oktay Usta