Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta ve Börek Tarifleri

Pasta ve börek gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Çoğu zaman, diyetleri pazartesi başlayıp salı bozanların en büyük sebebi bu tür lezzetli hamur işleridir. Eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz, işte size hem pratik hem de çok lezzetli pasta ve börek çeşitleri.

Pamuk Prenses Pasta Malzemeleri

Kek için

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 buçuk bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • Muz

Üzeri için

  • Sade krem şanti

Pamuk Prenses Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şeker mayonez kıvamına gelene kadar çırpılır. Sıcak su eklenip karıştırılmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenip yavaşça karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülerek 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir. Krema için margarin ve vanilya dışındaki tüm malzemeler karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Margarin ve vanilya eklenip ocaktan alınarak mikserle 2 dakika çırpılır. Krem şanti hazırlanır ve dolapta bekletilir. Fırından çıkan kek yağlı kağıtla birlikte rulo sarılır. Soğuyan kek açılıp, içine kreması sürülür ve uç kısmına muz koyularak rulo sarılır. Üzerine krem şanti sürülüp, üzeri şantiyle süslenir. Dolapta dinlendirilip, soğuk servis edilir.

Peynirli Tembel Böreği Malzemeleri

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 yumurta
  • Çörek otu
  • Beyaz peynir veya lor peyniri
  • Maydanoz

Peynirli Tembel Böreği Nasıl Yapılır?

Peynirler ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır. İlk iki yufka kırıştırılarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye serilir. Üzerine peynirli harç konulup, diğer iki yufka serilir ve börek kare şeklinde kesilir. Süt, sıvıyağ, maden suyu ve yumurta çırpılarak böreğin üstüne sürülür. En üste çörekotu serpilip, üzeri kızarana dek pişirilir.

Meyveli Pasta Malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un

Kreması için

  • 1 paket çilekli puding
  • 2 paket çilekli krem şanti
  • 3 bardak süt

Arası için

  • 3 büyük muz
  • 10 çilek

Üzeri için

  • Kivi
  • Çilek

Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

Süt ile çilekli puding karıştırılarak pişirilir. Yumurta ve şeker krema haline gelene kadar çırpılır. Diğer pasta malzemeleri de eklenip çırpılarak, yağlanmış pasta kalıbına dökülür ve fırında pişirilir. Pişen kek, eninden üçe bölünür. Soğuyan pudinge krem şanti ve bir bardak süt eklenerek mikserle karıştırılır. Pandispanyanın birinci katına krema sürülür ve dilimlenmiş muz dizilip tekrar krema sürülür. İkinci kata biraz krema sürülür ve çilek dilimleri dizilip tekrar krema sürülür. Kalan krema kekin son katına sürülerek, üzeri çilek ve kiviyle kaplanır.

Isırgan Otlu Börek Malzemeleri

  • 800 gram un
  • Ilık su
  • Yarım paket yaş maya
  • Tuz
  • 1 demet ısırgan otu
  • Lor peyniri
  • Sıvı yağ

Isırgan Otlu Börek Nasıl Yapılır?

Su ile maya karıştırılıp, yavaş yavaş un eklenir ve tuz da koyularak muhallebi kıvamına gelmesi sağlanır. Hazırlanan hamur bir saat dinlendirilir. Doğranmış ısırgan otuna lor, tuz ve sıvı yağ eklenip karıştırılır. Hamur, yağlı kağıt serili tepsiye dökülür ve üzerine ısırgan otlu karışım serpilir. 200 derecedeki fırında hamur kızarana dek pişirilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Lebib

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Pasta ve börek tariflerine baktığımda aklıma şu soru takıldı: Pasta yaparken krem şantiyi neden dolapta bekletmemiz gerekiyor? Bu adımı atlarsam sonuçta ne gibi farklar olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Lebib,

Krem şantiyi dolapta bekletmek, onun istenilen kıvamı alıp daha stabil hale gelmesini sağlar. Dolapta bekleyerek soğuyan krem şanti daha yoğun ve pürüzsüz bir yapıya kavuşur, bu da pastanın hem görünümünü hem de lezzetini olumlu yönde etkiler. Eğer krem şantiyi dolapta bekletmezsen, krem daha akışkan ve yumuşak olur, bu da pastanın katları arasında kaymasına veya şeklinin bozulmasına neden olabilir. Ayrıca, dolapta beklemeyen krem şanti daha çabuk eriyebilir ve pastanın dış görünümünü olumsuz etkileyebilir.

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Açma Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta

Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta

Börek Fırını Türleri ve Özellikleri

Börek Fırını Türleri ve Özellikleri

Sini Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sini Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Sarma Şekilleri

Börek Sarma Şekilleri

Mayalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Muska Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Muska Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Börek Tarifi ve Malzemeleri