Su Böreği Malzemeleri Hamur İçin
İç Malzemesi
Yufkalar İçin
Hazırlanışı 1. Hamur malzemelerini büyük bir yoğurma kabına alın. 1,5 su bardağı ılık suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın. 2. Yuvarlak fırın tepsisini sıvı yağ ve tereyağı karışımıyla yağlayın. İlk bezeyi tepsi büyüklüğünde açın. 3. Geniş bir tencerede 1 litre suyu kaynatın, kaynamış suya sıvı yağ ve tuz ekleyin. Tepsi büyüklüğünde açılmış olan yufkayı kaynayan suda birkaç dakika haşlayın. 4. Haşlanan yufkayı sudan alıp soğuk su dolu bir kaba koyun. Soğuduktan sonra yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine tereyağı karışımı ve beyaz peynir dilimlerinden ekleyin. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. 5. Son yufkayı da tepsiye koyduktan sonra üzerine hafifçe bastırarak düzeltin ve kalan tereyağı karışımını gezdirin. 6. Hazırlanan su böreğini ocakta veya fırında güzelce kızartın. Altı kızaran böreği ters çevirip diğer tarafını da kızartın. 7. Kızaran böreği ılık olarak servis edin. Afiyet olsun. |