Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kaşarlı Börek evde atıştırmalık bir şeyle bulamadığınızda evde olan malzemelerle hazırlayabileceğiniz hızlı ve pratik bir tariftir. Aniden gelen misafirleriniz için ya da çayın yanına bir şeyler hazırlamak için yeterli vaktiniz olmadığında rahatlıkla kullanabileceğiniz bu tarif sayesinde hem misafirlerinize hem de ailenize kısa sürede sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamanız mümkün olacaktır.

Patatesli Kaşarlı Börek Malzemeleri
  • 3 yufka
  • 4 adet patates
  • 100 gram kaşar
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam
Patatesli Kaşarlı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak böreğin harcını hazırlıyoruz. Bunun için yıkadığımız patatesleri haşlıyoruz. Patates haşlandıktan sonra soyup eziyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşar, tuz ve karabiber dökerek harcı tatlandırıyoruz. Tereyağı da harca döktükten sonra iyice karıştırıyoruz ve özellikle tereyağının tamamen kaybolmasını sağlıyoruz. İç harcımız hazır olduktan sonra yufkaları ıslatmak için ihtiyacımız olan süt, yoğurt ve sıvı yağ karışımını hazırlıyoruz. Bunları bir kâsede iyice homojen bir karışım elde edene dek karıştırıyoruz.

Yufkalarımızın ilkini alıp tezgâhın üzerine seriyoruz. Üzerine bir miktar sıvı karışımdan döküyoruz ve ikiye katlıyoruz. Yufkanın üstte kalan kısmına da bir miktar sıvı karışımdan döküyoruz. İç harcımızın üçte birini yarım ay şeklinde olan yufkanın düz olan kenarına kalın bir çizgi olacak şekilde döküyoruz. Sonra harç döktüğümüz kenardan başlayarak rulo halinde sarıp fırın tepsisine alıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp tüm yufkaları tepsiye aldıktan sonra böreklerimizi dört parmak kalınlığında kesiyoruz. Yumurta sarısını sürdükten sonra üzerine susam da serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

Patatesli Kaşarlı Börek Yorumları

soru

Berkecan

08 Mayıs 2024 Çarşamba

Bu tarfii uyguladım çok mükemmel oldu. Lezzeti nedeni ile kahvaltılarda mükemmel bir tat aldık. Bu nedenle teşekkür ederim fakat yağı biraz fazla oldu. Yağ miktarı bize mi öyle geldi yoksa tarifte bir sorun var mı?

Cevap yaz
cevap

Aysema

08 Mayıs 2024 Çarşamba

Merhaba, bu gibi börekler genellikle yağı içerisine çekmektedir. Bu nedenle de tüketildiği zaman yağlı bir his bırakmaktadır. İsterseniz biraz yağ miktarını azaltarak bu şekilde tüketmeye çalışabilirsiniz. Bu şekilde deneyerek damak tadınıza uygun olup olmadığını görebilirsiniz.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Peynirli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Mercimekli Börek Hazır Yufkadan

Yeşil Mercimekli Börek Hazır Yufkadan

Güncel

Tadım Börek Türleri ve Özellikleri

Tadım Börek Türleri ve Özellikleri

Güncel

Yufkalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Tarifi Oktay Usta

Sigara Böreği Tarifi Oktay Usta

Kavurma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Saç Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Saç Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Sana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6