Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kaşarlı Börek

Patatesli Kaşarlı Börek, evde hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık tarifidir. Aniden gelen misafirleriniz için ya da çayın yanına bir şeyler hazırlamak için yeterli vaktiniz olmadığında rahatlıkla kullanabileceğiniz bu tarif sayesinde hem misafirlerinize hem de ailenize kısa sürede sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamanız mümkün olacaktır.

Patatesli Kaşarlı Börek Malzemeleri

  • 3 yufka
  • 4 adet patates
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam

Patatesli Kaşarlı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlıyoruz. Bunun için patatesleri yıkayıp haşlıyoruz. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyup eziyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırıyoruz. Tereyağını da ekleyip iyice karıştırıyoruz ve tereyağının tamamen eriyip karışması için özen gösteriyoruz.

İç harç hazır olduktan sonra yufkaları ıslatmak için süt, yoğurt ve sıvı yağı bir kasede iyice karıştırarak homojen bir karışım elde ediyoruz. İlk yufkayı tezgahın üzerine seriyoruz ve üzerine hazırladığımız sıvı karışımdan döküyoruz. Yufkayı ikiye katlayıp tekrar sıvı karışımdan döküyoruz. Hazırladığımız iç harcın üçte birini, yarım ay şeklindeki yufkanın düz kenarına kalın bir çizgi halinde yerleştiriyoruz. Daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine alıyoruz. Aynı işlemleri diğer yufkalar için de uygulayıp tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra börekleri dört parmak kalınlığında kesiyoruz.

Böreklerin üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Börekler altın rengini aldığında fırından çıkarabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Bu böreği daha da lezzetlendirmek için iç harcına ince kıyılmış maydanoz ya da taze soğan ekleyebilirsiniz. Ayrıca, dilerseniz patatesli harca beyaz peynir de ekleyerek farklı bir tat yakalayabilirsiniz. Böreklerinizi daha çıtır yapmak isterseniz, yufkaların arasına biraz daha sıvı yağ sürebilirsiniz. Fırından çıkan börekleri sıcak servis etmek, lezzetlerini daha iyi hissetmenizi sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Berkecan

08 Mayıs 2024 Çarşamba

Bu tarfii uyguladım çok mükemmel oldu. Lezzeti nedeni ile kahvaltılarda mükemmel bir tat aldık. Bu nedenle teşekkür ederim fakat yağı biraz fazla oldu. Yağ miktarı bize mi öyle geldi yoksa tarifte bir sorun var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Berkecan,

Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Tarifin beğenilmesine sevindim. Yağ miktarı bazen kişisel tercihlere bağlı olarak fazla gelebilir. Senin damak zevkine daha uygun olması için yağ miktarını biraz azaltabilirsin. Afiyet olsun!

Sevgiler,

2. Cevap
cevap

Aysema

Merhaba, bu gibi börekler genellikle yağı içerisine çekmektedir. Bu nedenle de tüketildiği zaman yağlı bir his bırakmaktadır. İsterseniz biraz yağ miktarını azaltarak bu şekilde tüketmeye çalışabilirsiniz. Bu şekilde deneyerek damak tadınıza uygun olup olmadığını görebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Patatesli Peynirli Rulo Börek

Patatesli Peynirli Rulo Börek

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Güncel

Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Güncel

Kremalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri