Büzgülü Börek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Büzgülü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börek çeşididir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında peynirin yanında, patates, mantar, ıspanak ve kıyma gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Her türden malzemeyle hazırlanan bir börek türüdür. Yiyeceklerinizde hem lezzete hem de görselliğe önem veriyorsanız, büzgülü börek tam size göre bir tarif. Önceden hazırlayarak derin dondurucuda bile bekletebilirsiniz. Ancak bu yöntemi tercih ederseniz börekleri tepsinin içinde dondurun. Donan börekleri paketleyerek dondurucuya kaldırın. Bu işlemi yapmanızın nedeni böreklerin şeklini korumasını sağlamaktır. Şimdi büzgülü börek yapımına başlayabiliriz.

Büzgülü Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
  • 1 su bardağından bir parmak aşağıda sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

İç Malzemeleri

  • 250 gram az tuzlu beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri İçin Kullanılacak Malzemeler

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı su

Büzgülü Börek Nasıl Yapılır?

Bir kâsenin içinde sıvı yağ ile suyu karıştırın. Yufkalarınız ince olursa, bu ölçüdeki karışım yufkalara sürmek için yeterli gelir. Kalın yufkalar için suyu 1,5 su bardağı kullanmalısınız. Mutfak tezgâhına yufkanın birisini açın. Her yerine fırçayla hazırladığınız yağ ve su karışımından sürün. Herhangi bir yeri yağsız kalmasın. Daha sonra yufkayı dörde bölün. Parçaların uç tarafından geniş tarafına doğru kaşık sapıyla ya da elinizle büzerek toplayın. Ardından yanlardan iki ucu birbiri üzerine bindirin.

Bu aşamada büzgülü börek için iç harcı hazırlayalım. Kâsede beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve karabiberi karıştırın. Bu malzemeden yeteri kadar alarak, böreğin üst üste bindirdiğiniz yerine koyun. Uç kısmını da katlayın ve büzdürdüğünüz yeri iç harcın olduğu yere doğru kapatın. Kalan yufkalardan da böyle börekler hazırlayın. İçine yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine börekleri yerleştirin. Üzerlerine kâsede yumurta sarısı, su ve yağı çırparak sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında büzgülü böreği nar gibi kızarana kadar pişirin. Daha sonra sıcak servis yapacağınız büzgülü börekleri servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Büzgülü Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Baklava Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Güncel

Kek Kalıbında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kalıbında Börek Tarifi ve Malzemeleri