Fırında Sigara Böreği Fırında sigara böreği, her yörede bilinen ve sevilen bir börek türüdür. Hem yapımı kolay olup hem de lezzetli bir alternatif atıştırmalıktır. Kızartmanın aksine daha hafif ve sağlıklı bir seçenek sunar. Fırında Sigara Böreği Malzemeleri
Fırında Sigara Böreği İçi için
Fırında Sigara Böreği Nasıl Yapılır? Yufkayı açıyoruz. Üzerine erittiğimiz yarım paket margarini fırça yardımıyla sürüyoruz. Üzerine bir kat daha yufka serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yufkaları 10 ya da 12 parçaya bölüp her bir parçaya hazırladığımız iç malzemeyi koyarak sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Tüm börekleri alacak bir kaba yerleştiriyoruz. Daha sonra böreklerin üzerini kapatacak şekilde su veya süt ile kabı dolduruyoruz. 20 dakika bekleyen yufkaları elimizin arasında ezmeden sıkıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servise hazır hale getiriyoruz. Geriye kalan diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayıp fırına sürüyoruz. Ekstra Bilgiler Fırında sigara böreği, farklı iç malzemelerle de hazırlanabilir. Örneğin, patatesli, kıymalı veya ıspanaklı içler kullanarak böreği çeşitlendirebilirsiniz. Ayrıca, börekleri hazırladıktan sonra üzerlerine çörek otu veya haşhaş serperek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Fırında pişirme işlemi sırasında böreklerin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak daha yumuşak bir doku elde edebilirsiniz. Servis önerisi olarak, fırında sigara böreğini yanında yoğurt veya ayran ile sunabilirsiniz. Ayrıca, böreklerinizi salata veya çorba ile tamamlayarak daha doyurucu bir öğün haline getirebilirsiniz. |