Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Böreği

Tatlı kabak böreği, bal kabağı ile hazırlanan özgün bir börek tarifidir. Her ne kadar 'börek' olarak adlandırılsa da, aslında tatlı olarak tüketilir. İçinde bol ceviz bulunan ve şekerle tatlandırılmış olan bu yöresel lezzeti umarız beğenirsiniz. Ülkemizde daha çok Keşan bölgesinde yapılan bir börek türüdür. Bal kabağının bu şekilde değerlendirilmesiyle, sağlıklı bir tatlı börek yiyebilirsiniz. Bu tarifin müdavimi olabilirsiniz. Akşam yemeklerinden sonra veya gündüz misafirlerinize ikram etmek için tatlı kabak böreğimizi hazırlamaya başlayalım. Verdiğimiz ölçüler size az gelirse, aynı oranda artırarak daha fazla miktarda tatlı börek yapabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Tatlı Kabak Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İç Harcı Malzemeleri

  • 1 kg rendelenmiş bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ince çekilmiş iç ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri

Tatlı Kabak Böreği Nasıl Yapılır?

İlk önce 2 yufkayı mutfak tezgâhının üzerine üst üste koyarak açın. Yufkaları 4 parçaya keserek, toplamda 8 üçgen yufka elde edin. Şimdi tatlı böreğin iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Bir kasenin içine rendelenmiş kabağı, ince çekilmiş ceviz içini, toz şekeri ve toz tarçını koyun. Bu malzemeleri iyice karıştırın. Gördüğünüz gibi böreğin yapımı oldukça kolay.

Hazırladığınız yufka parçalarının her tarafına sıvı yağ sürün. Böreği pişirirken kullanacağınız fırın tepsisinin içini de yağlayın. Yaklaşık 35-40 cm çaplı bir tepsi verilen ölçüler için uygundur. Yufkaların içine kabaklı olan malzemeden bolca koyun. Bunları aynı gül böreği yapar gibi rulo şeklinde sarın ve içeriye kıvırın. Her yaptığınız yufkayı tepsiye yerleştirin. Bütün yufkaları hazırladıktan sonra, üzerlerine kalan sıvı yağı sürün. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Yaklaşık yarım saat içinde tatlı böreğiniz nar gibi kızaracaktır. Fırından çıkardığınız böreğin servisini yapmadan önce biraz ılınmasını bekleyin. Daha sonra servis tabaklarına alarak, üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Böreğin tatlı hali umarız damak tadınıza uygun olmuştur. Kabakların cevizle uyumu zaten mükemmeldir. Çıtır çıtır bir lezzet ortaya çıkıyor.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Taberi

25 Temmuz 2024 Perşembe

Bal kabağı ile yapılan tatlı kabak böreğini ilk kez deneyeceğim. Bu börek tatlı mı, tuzlu mu oluyor? Ceviz ve şekerle birlikte nasıl bir tat elde ediliyor? Bu tarifi daha önce yapan var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Taberi,

Balkabağı ile yapılan kabak böreği genellikle tatlı olarak hazırlanır. Balkabağı, ceviz ve şeker birleşimiyle oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı elde edersin. Bu kombinasyon, böreğe hem tatlılık hem de cevizden dolayı hoş bir çıtırlık katar. Tarifi daha önce deneyen birçok kişi, özellikle ceviz ve şekerin birleşimiyle oluşan lezzeti oldukça beğenir. Umarım sen de denediğinde memnun kalırsın! Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Şekilleri Nelerdir?

Börek Şekilleri Nelerdir?

Güncel

Kabak Böreği Oktay Usta

Kabak Böreği Oktay Usta