Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı kabak böreği, bu börek tarifi bal kabağı ile hazırlanmaktadır. Her ne kadar börek diye adlandırılsa da aslında tatlı gibi tüketilir. İçinde bol ceviz bulunan, şekerle tatlandırılmış olan bu yöresel lezzeti umarız beğenirsiniz. Ülkemizde daha çok Keşan bölgesinde yapılan bir börek türüdür. Bal kabağının bu şekilde değerlendirilmesiyle, sağlıklı bir tatlı börek yiyebilirsiniz. Bize göre bu tarifin müptelası olabilirsiniz. Akşam yemeklerinden sonra, gündüz misafirlerinize bunu ikram etmek isteyenlerle birlikte, tatlı kabak böreğimizi hazırlamaya başlayalım. Verdiğimiz ölçüler size az gelirse, aynı oranda arttırarak daha fazla miktarda tatlı börek yapabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Tatlı kabak böreği için gerekli malzemeler
  • 2 adet hazır yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı malzemeleri
  • 1 kg rendelenmiş bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su barağı ince çekilmiş iç ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri
Tatlı kabak böreği nasıl yapılır?

İlk önce 2 tane yufkayı mutfak tezgâhının üzerine üst üste koyarak açın. Yufkaları 4 parçaya keserek, toplamda 8 üçgen yufka elde edin. Şimdi tatlı böreğin iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Bir kâsenin içine rendelenmiş kabağı, ince çekilmiş iç cevizi, toz şekeri ve toz tarçını koyun. Bu malzemeleri iyice karıştırın. Gördüğünüz gibi böreğin yapımı oldukça kolay.

Hazırladığınız yufka parçalarının her tarafına sıvı yağ sürün. Böreği pişirirken kullanacağınız fırın tepsisinin içini de yağlayın. Yaklaşık 35-40 cm çaplı bir tepsi verilen ölçüler için uygundur. Yufkaların içine kabaklı olan malzemeden bolca koyun. Bunları aynı gül böreği yapar gibi rulo şeklinde sarın ve içeriye kıvırın. Her yaptığınız yufkayı tepsiye yerleştirin. Bütün yufkaları hazırladıktan sonra, üzerlerine kalan sıvı yağı sürün. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Yaklaşık yarım saatin içinde tatlı böreğiniz nar gibi kızaracaktır. Fırından çıkardığınız böreğin servisini yapmadan önce biraz ılınmasını bekleyin. Daha sonra servis tabaklarına alarak, üzerlerine biraz pudra şekeri serpebilirsiniz. Böreğin tatlı hali umarız damak tadınıza uygun olmuştur. Kabakların cevizle uyumu zaten mükemmeldir. Çıtır çıtır bir lezzet ortaya çıkıyor.

Afiyet olsun.

Tatlı Kabak Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Börek Sarma Şekilleri

Börek Sarma Şekilleri

Haber Bülteni

Güncel

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Güncel

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Üç Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Üç Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güneş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güneş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Muska Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Muska Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6