Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Buzluk Böreği, Buzluk Böreği, yufka ile yapılan bir börektir. İster gül böreği şeklinde ister sigara böreği şeklinde sarılabilir. Buzluk böreğinin bir diğer adı da banyolu börektir. Buzluk böreğinin en güzel tarafı fırınlandığında tazecik olması ve içi yumuşacık dışı ise çıtır çıtır olmasıdır. Sarıldıktan sonra ıslatıldığı için donduktan sonra ayırması da güç olduğundan dondurucuya koyarken dondurucuya sığabilecek büyüklükte bir tepsiyle koyarsanız birbirine değmeden donarlar. Ani misafiriniz geldiğinde dondurucudan donan börekleri tepsiye dizin çözülmesini beklemeden hemen fırına verebilirsiniz. Ani gelen misafirlerinizi çok güzel bir şekilde ağırlayabilirsiniz.

Buzluk Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
  • 5 adet yufka
  • 500 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 8-10 yaprak kadar reyhan
Sosu için malzemeler
  • 100 gr. Tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 10 yemek kaşığı süt
Böreğin banyosu için malzemeler
  • 1-2 litre soğuk su
  • 1-2 çay kaşığı karbonat
Üzeri için gerekli malzemeler
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam
Buzluk Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak tereyağını eriterek işe başlayalım. Eriyen tereyağına, zeytinyağı ve sütü ekleyelim karıştırıp kenara alalım. Maydanoz ve reyhanları ince ince doğrayalım. Peynir kırıkları ile karıştıralım. Yufkanın ilkini tezgâha yayalım üzerine hiç boşluk bırakmadan hazırladığımız sostan sürelim. İkinci yufkayı da soslanmış olan ilk yufkanın üzerine yayalım ve ikinci yufkayı da hiç kuru yer kalmayacak şekilde soslayalım. Soslanan yufkayı iki kat olarak 8 eşit parçaya bölelim. Her dilimine geniş kısmına tepeleme 1 yemek kaşığı peynirli harçtan koyalım ve sigara böreği sarar gibi saralım. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra sıra banyo işlemine gelmektedir.

Derin bir kaba 1-2 litre soğuk suyu koyun üzerine de 1-2 çay kaşığı karbonat koyalım ve karıştıralım. Bu suya sarılan börekleri batırarak en az 10- 15 sn kadar bekletelim. Sonra fazla suyunu süzdürerek 3-4 cm aralıklarla buzluğa veya dondurucuya girebilecek bir tepsiye dizin. Dolapta sarılan börekler en az 1-2 saat bekletelim. Dolaptan çıkarılan böreklere yumurta sarısı sürülür, susam veya çörek otu serpilir 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar ortalama 35-40 dk kadar pişirilir.

Buzluk Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muska Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Muska Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Fırını Türleri ve Özellikleri

Börek Fırını Türleri ve Özellikleri

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Güncel

Kolay Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lavaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lavaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Böreği Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Böreği Tarifi ve Malzemeleri

1 Dilim Börek Kaç Kalori?

1 Dilim Börek Kaç Kalori?

Patatesli Börek İçi Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek İçi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Havuçlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Havuçlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği Oktay Usta

Kabak Böreği Oktay Usta

Kıymalı Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6