Zarf Böreği Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Zarf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Zarf böreği, Türk mutfağının sevilen börek tariflerinden biridir. Sizler için hazırladığımız bu zarf böreği tarifini güvenle deneyebilirsiniz. Sonuçta tam istediğiniz gibi bir börek hazırlayacaksınız. Hem kolay hem de hafif bir lezzeti olan bu börek, hazır yufka kullanılarak yapıldığından dolayı sıcak olarak tüketilmesi önerilir. Yufka ve beyaz peynirin buluşmasıyla, mükemmel bir görselliği olan zarf böreğini kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İkramlık olarak her zaman tercih edebileceğiniz bir tariftir. Şimdi birlikte böreğin hazırlıklarına başlayalım. Herkese kolay gelsin.

Zarf Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

İç Harcı İçin

  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar karabiber

Zarf Böreği Nasıl Yapılır?

İlk önce böreğin sos malzemelerini hazırlamaya başlayalım. Bir kâsenin içinde yumurtanın birini böreğin üstü için ayırarak, zeytinyağını, sütü ve diğer yumurtayı çırpın. Başka bir kâsenin içinde beyaz peyniri ufalayarak, içine ince kıyılmış maydanoz ve karabiberi ilave edin. Beyaz peynirle yapacağınız böreklerde mutlaka maydanoz kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü oldukça lezzetli oluyor.

Şimdi yufkanın birisini tezgâhın üzerine açarak, her tarafını soslayın. Bunun üstüne ikinci yufkayı sererek, yine yufkayı soslamanız gerekiyor. Önce yufkaların kenarlarını ortaya kapatarak, bir kare elde edin. Bu kare şeklindeki yufkanın dört köşesine hazırladığınız peynirli harçtan koyun. Bu uç kısımları ortaya doğru katlayın. Hazırladığınız böreği içini yağladığınız fırın tepsisinin içine yerleştirin. Daha sonra böreğinizi üçgen dilimler olacak biçimde bıçakla kesin. Kalan iki yufka için de aynı işlemleri uygulayın. Kalan diğer yumurtayı çırparak, böreklerin üzerine sürün. Arzu ederseniz çörek otu ve susam da serpebilirsiniz. Bu arada 180 dereceye ayarladığınız fırın kızdıysa, tepsiyi fırına koyarak zarf böreğini kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz.

Zarf böreğinin en lezzetli hali sıcak olarak servis edilmesidir. Konuklarınıza ikram edebilir ve bu enfes lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Böreği Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patates Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patates Böreği Tarifi ve Malzemeleri