Fırında börek yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Yağda kızartılan böreklere göre daha hafif ve lezzetlidir. Yağda kızartılan börekler, fazla yağ çekme ve sıçrama yüzünden zahmetli olabilir. Fırında börek hazırlamak ise daha az zahmetlidir; börek hazırlandıktan sonra fırına verilir ve pişince çıkarılır. Bu yöntemle börek, hem daha güzel hem de gevrek olur. Fırında Sigara Böreği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Sigara Böreği Nasıl Yapılır? Fırında yapılan sigara böreği oldukça yumuşak ve gevrek olur. Böreğin yapımı için önce lor peyniri derin bir kaba alınır ve üzerine maydanoz doğranarak karıştırılır, bir kenara alınır. Sosu için iki yumurta, bir su bardağı süt ve bir çay bardağı sıvı yağ bir kaba alınır ve çırpılır. Yufkalar hazırlanıp artı şeklinde dörde bölünür ve her bir parça tekrar ikiye bölünerek üçgen şeklinde yufkalar hazırlanır. Önce yufkanın her yerine sos sürülür, ardından yufkanın geniş kısmına peynirli iç harcından konur ve kenarları içe kıvrılarak uç kısmına doğru sarılır. Tüm yufkalar bu şekilde hazırlanır ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine kalan sostan sürülür, çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle yenir. Fırında Patatesli Tepsi Böreği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Patatesli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? Böreğimizin yapılışı için öncelikle patatesli harç hazırlanmalıdır. Patatesli harç için önce patatesler tencereye alınır, üzeri su ile doldurulup haşlanır. Patates haşlanırken ayrı bir tencereye iki adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve soğan kavrulur, ardından salça eklenir. Haşlanan patates soyulup rendelenir ve o da tencereye eklenir, iyice kavrulur. Üzerine tuz atılır ve karıştırılır. İç harcı hazır olunca sosu için yumurta, sıvı yağ ve süt bir kasede çırpılır. İlk yufka yağlanmış fırın tepsisine serilir ve sos sürülür. Üç yufka bu şekilde serildikten sonra üçüncü kata patatesli harç dökülür ve diğer üç yufka da sos sürülerek tepsiye dizilir. Tüm yufkalar bitince kalan sos üzerine dökülür. Börek fırına atılır ve üzeri kızarana kadar pişirilir, ardından sıcak servis edilir. |