Haşhaşlı Börek Oktay Usta
15 Mayıs 2024

Haşhaşlı Börek Oktay Usta

Haşhaş vücudun korunmasında oldukça etkili olan bir besin kaynağıdır. Haşhaşın olumlu etkilerinden dolayı ve tadının lezzetli olmasından dolayı birçok tarifte kullanımı sağlanmaktadır. Haşhaşla yapılan birçok tarif oldukça lezzetli tatlar oluşturmakta ve yapılan börekler zevkle tüketilmektedir. Haşhaşlı börek çayın yanında, ara öğün olarak atıştırma da bayanların yapmış olduğu özel günlerde ve daha birçok şekilde lezzetle tüketilmektedir. Oktay Ustanın yapmış olduğu börekler daha lezzetli olmaktadır. Bu makalemizde sizlere Oktay ustadan haşhaşlı börek Oktay usta tarifinin yapılışını açıklayacağım. Hadi gelin birlikte bu tarife göz atalım. Kolay gelsin.

Haşhaşlı Börek Malzemeleri
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket un fakat alabildiği kadar kullanılmalı
  • 1 kâse dolusu haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Börek Üzeri için
  • 2 adet yumurta
Haşhaşlı Börek Yapılışı: 

1 paket kuru mayayı hamur yoğurma kabına alarak üzerine ılık süt ekleyelim ve ezilmesini sağlayalım. Eritilen mayanın üzerine tuz ve toz şekeri ilave ederek şekerin ve tuzun erimesi için iyice karıştıralım. Daha sonra karışımın üzerine yavaş yavaş un ilave ederek hamurun yumuşak bir kıvam alması için iyice yoğuralım. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde yoğrulan hamurun üzerini örterek yarım saat kadar mayalanmasını bekleyelim. Hamur mayalanana kadar bizde haşhaşı bir kaba alıp üzerine yağ ilave edip iyice karıştıralım. Mayalanan hamuru iki bezeye ayıralım ve hamuru açacağınız tezgâhı iyice bol yağla yağlayarak hamur bezesini yağlı tezgâha alalım ve elimizle önce hamuru bastırarak sonra hamuru her tarafından çekiştirerek büyümesini sağlayalım. İyice açılan hamurun üzerine yağlı haşhaş karışımından bolca sürelim ve hamuru yine çekiştirerek rulo haline getirelim. Rulo yapma işleminiz bitince hamuru iki ucundan tutun ve ters burgu yapalım. Yani ucun birini sağ tarafa diğer ucunu sol tarafa doğru kıvıralım. Ardından tepsinizin boyutuna göre hazırlanan börek hamurunu uzun uzun olacak şekilde keselim ve tepsiye yerleştirelim. Diğer bezeye de ayni işlemi uygulayalım. Hazırlanan böreği tepside mayalanması için bekletelim. 10 dakika kadar hamurun mayalanması beklendikten sonra hazırlanan böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sürerek önceden 170 derecede ısıtmış olduğumuz fırına tepsiyi sürelim. Böreğin yüzeyi kızarana kadar pişirelim. Pişen börekleri soğuması için bekletelim ve sonra servise sunalım.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Börek Oktay Usta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Makarnalı Börek Oktay Usta

Makarnalı Börek Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Güncel

Açma Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sodalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pileli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pileli Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Börek Tarifi ve Malzemeleri