Karnıyarık Böreği Oktay Usta
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık böreği Oktay ustanın önerileri ile yapılmalıdır. Eşsiz bir tat olan karnıyarık böreği hemen her insanın vazgeçilmezleri arasındadır. Biraz karmaşık gibi görünse de Oktay ustanın tariflerini okuyarak ve dinleyerek karnıyarık böreğini yapmayı kolaylıkla öğreneceksiniz. Yapılışı her yörede farklı olsa da tadı her yerde nerdeyse aynıdır. Sağlık açısından da hiçbir zararı yoktur. Zahmetli görünse de bir kere yaptıktan sonra hemen öğrenebileceğiniz börektir. Oktay ustanın püf noktalarına da dikkat ederek yapacağınız böreğin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Karnıyarık Böreği tarifi Malzemeleri
  • 6 adet taze yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 kâse kadar kıyma
  • 2 adet taze domates
  • 2 adet biber
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Nasıl Yapılır?

Karnıyarık böreğinin tarifini Oktay usta şöyle ifade etmektedir. Kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra soğanları küçük küçük doğramak gerekmektedir. Doğrama işleminden sonra tencere içerisine dökerek yağ eklenip pembeleşene kadar kavrulması yapılır. Daha sonra soğanın üzerine biber ve kıyma da eklenir. Rendelenen domates de ilave edilerek kısık ateşte pişirilmesi sağlanır. Daha sonra diğer malzemelerimizden salça ve baharatlarda eklenerek tencerenin kapağı kapatılır biraz piştikten sonra ateş üzerinden alınarak kenara konulur. İç diye ifade ettiğimiz böreğin malzemesi hazırlandıktan sonra yufkalar geniş bir alana açılır. Üzerine yağ ve sütü karıştırarak yoğun bir şekilde sürünüz. Ardına tekrardan diğer yufkamızı üzerine serin. O yufkanın da üzerine bol süt ve yağ karışımını sürünüz. Daha sonrasında yufkaları elinize bir bıçak alarak üçgen şeklinde 8 eşit parçalara bölünüz. Her parça içerisine hazırlamış olduğumuz içleri ilave ediniz ve katlayarak yufkaları sarın. Bu şekilde bu işlemi devam ettirip sonrasında tepsiye diziniz. Daha sonra böreklerin üzerine küçük olacak şekilde bıçak ile çiziniz. Daha sonra üzerine yumurta sürünüz ve 170 dereceye ayarlayarak fırının içine yerleştirin ve çalıştırınız. Sürekli takip ederek kızarana kadar pişmesini sağlayınız. Bu şekilde karnıyarık böreği Oktay ustanın eşsiz tarifi ile hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Karnıyarık Böreği Oktay Usta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sodalı Börek Oktay Usta

Sodalı Börek Oktay Usta

Börek Hamuru El Açması Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru El Açması Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Kurabiye Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Börek Yapımı

Mercimekli Börek Yapımı

Börek Çörek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Çörek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Sodalı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Sodalı Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6