Karnıyarık böreği, Oktay Usta'nın önerileri ile yapıldığında eşsiz bir lezzet sunar. Biraz karmaşık gibi görünse de, Oktay Usta'nın tariflerini adım adım takip ederek karnıyarık böreğini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Yapılışı her yörede farklılık gösterse de, tadı her yerde neredeyse aynıdır. Sağlık açısından da hiçbir zararı yoktur. Zahmetli görünse de, bir kez yaptıktan sonra hemen öğrenebileceğiniz bir börektir. Oktay Usta'nın püf noktalarına dikkat ederek yapacağınız böreğin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Karnıyarık Böreği Tarifi Malzemeleri
Nasıl Yapılır? Karnıyarık böreğinin tarifini Oktay Usta şu şekilde ifade etmektedir. İlk olarak kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra, soğanları küçük küçük doğrayın. Doğrama işleminin ardından tencere içine dökerek yağ ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra soğanın üzerine biber ve kıyma ekleyin. Rendelenen domatesi de ilave ederek kısık ateşte pişirin. Diğer malzemelerden salça ve baharatları da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın, biraz piştikten sonra ateş üzerinden alarak kenara koyun. İç harcı hazırlandıktan sonra yufkaları geniş bir alana açın. Üzerine yağ ve süt karışımını yoğun bir şekilde sürün. Ardından ikinci yufkayı üzerine serin ve aynı şekilde yağ ve süt karışımını sürün. Yufkaları elinize bir bıçak alarak üçgen şeklinde sekiz eşit parçaya bölün. Her parçanın içine hazırlamış olduğunuz iç harcı ilave edin ve katlayarak yufkaları sarın. Bu işlemi tekrarlayıp tüm börekleri tepsiye dizin. Daha sonra böreklerin üzerine küçük olacak şekilde bıçak ile çizikler atın. Üzerine yumurta sürdükten sonra 170 dereceye ayarlayarak fırının içine yerleştirin ve pişirin. Sürekli takip ederek kızarana kadar pişmesini sağlayın. Bu şekilde karnıyarık böreği Oktay Usta'nın eşsiz tarifi ile hazır hale gelecektir. Afiyet olsun. |