Galeta Unlu Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Galeta Unlu Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Günümüzde bireyler hafif yiyecekler tercih etmektedir. Sağlıklı yaşam ve kişilerin yoğun çalışma şartlarından dolayı yapımı basit olan yemekler tercih edilmektedir. Bu yemeklerden biri de galeta unlu peynirli börektir. Hem yapımının kolay olması hem de sunumunun şık ve kolay olması nedeniyle çok sık tercih edilmektedir. Galeta unlu peynirli börek yapımı şu şekildedir.

Malzeme Listesi
  • 5 adet taze yufka
Sarma İşlemi İçin Gereken Sos Malzemesi
  • 1 su bardağı su
  • 1-1,5 su bardağı sıvı yağ
Dışı İçin Kullanılacak Sos Malzemesi
  • 3 yumurta
  • 1,5-2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
İç Harcı İçin
  • 500 gram beyaz peynir
  • 1 adet yemeklik soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1-2 adet yeşil biber
Üzeri İçin
  • Galeta unu
Nasıl Yapılır?

Yufkayı düz ve geniş bir yerde açın. Ayrı bir kapta hazırlamış olduğunuz su ve sıvı yağ karışımını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün. Bu işlemi yaptıktan sonra yufkayı D şeklinde katlayarak 4 parçaya kesin. Böylece börek iki katlı yufka ile sarılmış olacaktır. Kesme işlemi tamamlandıktan sonra ayrı bir kap içinde iç harcını hazırlayın. İç harcı için; bir kabın içine doğranmış peynirleri, soğan, biber ve maydanozları ekleyerek karıştırın. Hazırlamış olduğunuz iç harcı kesmiş olduğunuz parçaların üzerine ekleyerek fazla sıkı olmayacak şekilde sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yoğurt, su ve sıvı yağ ile hazırlamış olduğunuz dış harcı fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürelim. Dış sosu sürdükten sonra galeta ununa batırın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra börekleri yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 200°C fırına sürelim. Yaklaşık 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra böreğiniz servise hazır olacaktır.

Ekstra İpuçları
  • Galeta unlu peynirli böreğinizi daha lezzetli hale getirmek için iç harcına biraz rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
  • İç harcına ekleyeceğiniz baharatlarla (karabiber, pul biber, kekik) böreğinize farklı tatlar katabilirsiniz.
  • Böreklerinizi daha çıtır yapmak için fırından çıkardıktan sonra üzerine biraz tereyağı sürebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Börek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Börek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Börek Oktay Usta

Makarnalı Börek Oktay Usta

Börek Tarifleri Yufka

Börek Tarifleri Yufka

Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri