Galeta Unlu Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Galeta Unlu Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Günümüzde bireyler hafif yiyecekler tercih etmektedir. Sağlıklı yaşam ve kişilerin yoğun çalışma şartlarından dolayı yapımı basit olan yemekler tercih edilmektedir. Bu yemeklerden biri de galeta unlu peynirli börektir. Hem yapımının kolay olması hem de sunumunun şık ve kolay olması nedeniyle çok sık tercih edilmektedir. Galeta unlu peynirli börek yapımı şu şekildedir.

Malzeme Listesi
  • 5 adet taze yufka
Sarma İşlemi İçin Gereken Sos Malzemesi
  • 1 su bardağı su
  • 1-1,5 su bardağı sıvı yağ
Dışı İçin Kullanılacak Sos Malzemesi
  • 3 yumurta
  • 1,5-2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
İç Harcı İçin
  • 500 gram beyaz peynir
  • 1 adet yemeklik soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1-2 adet yeşil biber
Üzeri İçin
  • Galeta unu
Nasıl Yapılır?

Yufkayı düz ve geniş bir yerde açın. Ayrı bir kapta hazırlamış olduğunuz su ve sıvı yağ karışımını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün. Bu işlemi yaptıktan sonra yufkayı D şeklinde katlayarak 4 parçaya kesin. Böylece börek iki katlı yufka ile sarılmış olacaktır. Kesme işlemi tamamlandıktan sonra ayrı bir kap içinde iç harcını hazırlayın. İç harcı için; bir kabın içine doğranmış peynirleri, soğan, biber ve maydanozları ekleyerek karıştırın. Hazırlamış olduğunuz iç harcı kesmiş olduğunuz parçaların üzerine ekleyerek fazla sıkı olmayacak şekilde sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yoğurt, su ve sıvı yağ ile hazırlamış olduğunuz dış harcı fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürelim. Dış sosu sürdükten sonra galeta ununa batırın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra börekleri yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 200°C fırına sürelim. Yaklaşık 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra böreğiniz servise hazır olacaktır.

Ekstra İpuçları
  • Galeta unlu peynirli böreğinizi daha lezzetli hale getirmek için iç harcına biraz rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
  • İç harcına ekleyeceğiniz baharatlarla (karabiber, pul biber, kekik) böreğinize farklı tatlar katabilirsiniz.
  • Böreklerinizi daha çıtır yapmak için fırından çıkardıktan sonra üzerine biraz tereyağı sürebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Galeta Unlu Peynirli Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yağlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

En Güzel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

En Güzel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkayla Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkayla Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Baklava Yufkasından Börek

Hazır Baklava Yufkasından Börek

Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı

Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri