Havuçlu Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Havuçlu Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu kabaklı börek, yapımının kulağa pek hoş gelmediği doğrudur. Hatta, tatlı börek mi olur canım! Dediğinizi duyar gibiyim. Tabi bu denemeyenler içindir. Çünkü deneyenler bilirler havuçlu kabaklı böreğin ne kadar farklı ve tatlı bir lezzet olduğunu. Üstelik bu böreğin yapımı da çok kolaydır ve piştiğinde çıtır çıtır, yemeye doyamayacağınız bir lezzetle olacaktır.

Havuçlu Kabaklı Börek Malzemeleri

Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 20 gram katı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 çay kaşığı tuz
Harcı için
  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Bol kaşar peynir rendesi
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu
Havuçlu Kabaklı Börek Nasıl Yapılır?

Bir kap içerisinde süt ve şekeri ılık süt ile eritin ve oda sıcaklığında, yumuşaması için bekletin. Mayalanan sütü derin bir kaba alın ve içine yumurta ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırın. Son olarak, unu da kabın içine ekleyip, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yoğrulan hamura yuvarlak şekil vererek üzerini nemli bez ile örtüp, 15 dakika dinlendirin. Bu arada iç harcı için bir kâsenin içine yumurta, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Eklenen tüm malzemeler birbirine iyice karışana kadar çırpın. Un serpilmiş bir zemine hamuru alarak ikiye bölün ve biri diğerinden daha büyük olacak şekilde iki adet hamur açın. Büyük olan hamuru önceden yağlanmış tepsiye kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine, yumurtalı sütlü karışımdan bir miktar dökün. Rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabak, rendelenmiş havuç ve ezilmiş peyniri bir kapta iyice karıştırdıktan sonra bu hamurun üzerine dökün. Küçük olan hamuru sebzelerin üzerine yayın ve üzerine sütlü karışımdan bir miktar yayın. Büyük hamurun dışarıda kalan kısımlarını zarf şeklinde kapatarak, kalan son sütlü karışımı da böreğin üzerine iyice yayın ve üzerine çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana dek pişirin. Pişme işleminden sonra 15 dakika bekleyin ve dilimleyerek servis edin.

Not: bu tarifin harcına havuç ve kabağın yanı sıra patates koyanlar da var. Sizin hangi şekilde yapacağınız tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Dilediğinizi deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Havuçlu Kabaklı Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Nefis Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Nefis Börek Tarifleri ve Malzemeleri